ΑνακοινώσειςΕπιλεγμένα

Λημνος: Στην Κρηνίδα και στα Φαλακρά! Οι Τόποι μας οι ανεκτίμητοι !!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    Μύρινα, 4/10/2021

Όμορφο κυριακάτικο πρωινό το χθεσινό, 3 Οκτωβρίου, το περάσαμε με μέλη και φίλους του Συλλόγου μας. Στην Κρηνίδα είχαμε την τύχη να μας μιλήσει για τη ζωή στο χωριό και τα παιδικά του βιώματα ο Γιώργος Τσιμουρής, Καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο οποίος έκανε επίσης αξιοσημείωτες αναφορές στην αγροτική ζωή και οικονομία του νησιού γενικότερα. Καμία από τις 20 οικογένειες που διέμεναν στον οικισμό δεν έχει επιστρέψει στο πατρικό της σπίτι. Μόνο οι μνήμες επιστρέφουν και ευχαριστούμε από καρδιάς τον Γιώργο που μοιράστηκε μαζί μας τις δικές του αναμνήσεις.

Στη συνέχεια είχαμε την ευκαιρία να περπατήσουμε τμήμα της διαδρομής που οδηγεί από το Προπούλι στους γεωλογικούς σχηματισμούς στα Φαρακλά και να θαυμάσουμε το μοναδικό έργο της φύσης στη βόρεια πλευρά της Λήμνου. Η φίλη μας η Αγάθη είχε την ευκαιρία να εναποθέσει στο χώρο πέτρωμα που είχε αποσπαστεί από επισκέπτη στο παρελθόν, τονίζοντας με την ενέργειά της την ανάγκη προστασίας του γεωλογικού πάρκου.

Ευχαριστούμε όσες και όσους συμμετείχαν στην εξόρμηση, για την άψογη συνεργασία, το κέφι και τις χρήσιμες παρεμβάσεις τους που συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδρομής.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την Κυριακή, 30 Οκτωβρίου σε μία περιπατητική διαδρομή στο Ρεπανίδι και στο υπολειμματικό δάσος με τις βελανιδιές. Θα ακολουθήσει ενημέρωση για το πρόγραμμα.

Για τον Σύλλογο Φίλων της Παλιάς Μητρόπολης

Η Πρόεδρος                                                 Ο Γραμματέας

Χαριτίνη Φωτοπούλου                                         Ευστράτιος Σκαπέτης

LimnosNea.gr : Παραθέτουμε μια φωτογραφία από τα Φαλακρά. Μας έστειλαν  και άλλες,  οι Φίλοι της Π. Μητρόπολης, όλες εκπληκτικές.  Αλήθεια, ποιος τις τράβηξε;

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button