ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Λημνος – Συνάντηση στο Υπουργείο Ναυτιλίας: Κανένα από τα δυο αιτήματα μας δεν ικανοποιήθηκε.

Είναι η πρώτη ενημέρωση  για τη σημερινή Συνάντηση στο Υπουργείο Ναυτιλίας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό μας,  Γιάννης Μπουρνούς,  μας  δίνει τα βασικά στοιχεία  αυτής της Συνάντησης  και τη χαρακτηρίζει “ακαρπη” αφού κανένα απο τα αιτήματα  της Λήμνου, όπως διαμορφώθηκαν στη Διευρυμένη Συνεδρίαση,  το Σάββατο 28/8,  δεν ικανοποιήθηκε.  

Ουτε η αμεση αντικατάσταση του ΑΚΟΥ ΣΤΑΡ έγινε δεκτή, ούτε η Προκήρυξη της νέας δρομολογιακής    περιόδου θα εξασφαλίζει ένα καλύτερο πλοίο.  

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη σύσκεψη των Δημάρχων Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, του Επάρχου Λήμνου, του Προέδρου των Λημνιακών Σωματείων Αθήνας και των Βουλευτών του Νομού Λέσβου με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, που έγινε σήμερα, Τετάρτη, στην έδρα του Υπουργείου στον Πειραιά, πήρε μέρος ο Γιάννης Μπουρνούς.

 

Μετά τη συνάντηση,  ο Γιάννης Μπουρνούς δήλωσε:

 

“Από το 2015 που κηρύχθηκε έκπτωτη η ΝΕΛ, η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου με την Αττική και τη Βόρεια Ελλάδα βελτιώθηκε αισθητά, με συχνότερα δρομολόγια από αξιόπλοα πλοία.

Αυτό συνετέλεσε στην γοργή τουριστική ανάπτυξη της Λήμνου, χάρη και στις μεγάλες προσπάθειες όσων ασχολούνται με τον τουρισμό στο νησί.

 

Είναι άδικο σήμερα να θάβεται αυτή η προσπάθεια, που έχει αποφέρει καρπούς.

Όπως άδικη είναι και η ταλαιπωρία των μόνιμων κατοίκων, όταν πρέπει, λόγω της αποψίλωσης-συγχώνευσης των δημοσίων υπηρεσιών, να πηγαίνουν συχνά στη Λέσβο ή στην πρωτεύουσα για υποχρεώσεις τους.

 

Στηρίξαμε στη συνάντηση με τον Υπουργό το πάνδημο αίτημα των κατοίκων και των φορέων της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου: Να αντικατασταθεί άμεσα το 45 ετών Aqua Star με πλοίο που να διασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες ταξιδιού στους επιβάτες, ντόπιους και επισκέπτες.

 

Ζητήσαμε ακόμη να αποσυρθεί ο εν εξελίξει διαγωνισμός για την επόμενη ταξιδιωτική περίοδο, εφόσον δεν έχει κατοχυρωθεί ακόμη σε κάποια εταιρία, και να ξανατρέξει με αλλαγμένους όρους, που να διασφαλίζουν πλοίο ανώτερης κατηγορίες για τη σύνδεση των δύο νησιών μας με το Λαύριο.

 

Δυστυχώς, από την πλευρά του Υπουργού εισπράξαμε μόνο ευχολόγια, παραπομπές στα τέλη του 2022 για αλλαγές στην υπάρχουσα κατάσταση και απόρριψη των αιτημάτων μας, αφού μας ανακοινώθηκε ότι μέχρι 21 Σεπτεμβρίου στη γραμμή θα παραμείνει το ακατάλληλο Aqua Star και ότι από εκεί και πέρα, όταν πια θα έχει λήξει ουσιαστικά η τουριστική περίοδος, η θετικότερη εξέλιξη που μπορούμε να περιμένουμε είναι η επαναδρομολόγηση του επιδιορθωμένου Aqua Blue. Αντίστοιχη άρνηση εισπράξαμε και για το ζήτημα αλλαγής του τρέχοντος διαγωνισμού για την επόμενη χρονιά.

Μετά από αυτή την επί της ουσίας άκαρπη συνάντηση, συνεχίζουμε τον αγώνα στο πλάι των συμπολιτών μας της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου για ακτοπλοϊκές συνδέσεις με ασφάλεια, αξιοπρέπεια και συνέπεια. Κανένας εφοπλιστής και καμία απαθής κυβέρνηση δεν μπορεί να μπει πάνω από τα δικαιώματα των νησιωτών”.

1/9/21

 

Γιάννης Μπουρνούς

Βουλευτής Ν. Λέσβου

Αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button