Απόψεις

Τα κουκούτσια από το καρπούζι. Γιατί τα κρατάμε…

Τα κουκούτσια από το καρπούζι

Όταν ήμασταν μικροί οι γονείς μας έλεγαν να τρώμε με προσοχή το καρπούζι, βγάζοντας όλα τα κουκούτσια, προκειμένου να μην καταπιούμε κάποιο και φυτρώσει στο στομάχι μας!
Με αυτόν τον φόβο μεγαλώσαμε και αυτόν έχουμε στο νου μας κάθε φορά που απολαμβάνουμε το δροσερό αυτό καλοκαιρινό φρούτο.

Εντούτοις, τα κουκούτσια αυτά όχι μόνο τρώγονται αλλά είναι και πολύ ωφέλιμα, γιατί αποτελούν πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών.

Πιο συγκεκριμένα, περιέχουν μαγνήσιο, το οποίο είναι αναγκαίο για τη καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού, της καρδιάς και των μεταβολικών λειτουργιών, αλλά και για τη διατήρηση της υγείας των οστών.
Επίσης, περιέχουν μεγάλη ποσότητα σιδήρου, ο οποίος είναι απαραίτητος για τη μεταφορά του οξυγόνου μέσα στο σώμα, αλλά και φυλλικού οξέως, το οποίο βοηθά την καλή λειτουργία του εγκεφάλου.
Αποτελεί μάλιστα και ένα ιδιαίτερα σημαντικό θρεπτικό συστατικό ειδικά για τις γυναίκες που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία, δεδομένου ότι η ανεπάρκειά του μπορεί να οδηγήσει σε γενετικές ανωμαλίες.

Οι σπόροι καρπουζιού αποτελούν και ένα εξαιρετικό σνακ, καθώς οι 22 θερμίδες που περιέχουν ανά χούφτα τους κάνουν ιδανικούς για όλες τις ώρες της ημέρας.
Πώς μπορεί κανείς να τα καταναλώσει: Tο μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τα αφήσεις για 2-3 μέρες εκτός ψυγείου για να στεγνώσουν. Μπορείς να τα απολαύσεις αντί για πασατέμπο, είτε ωμά είτε ψημένα όπως τα κολοκυθόσπορα.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button