ΑνακοινώσειςΕπιλεγμένα

Λημνος – ΤΕΤΔ : Να και τα καλά νέα ! ΜΥΡΟΒΛΗΤΕΑΣ, αντιοξειδωτικό, βιολογικό και εύχρηστο !

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΕΛΑΒΕ ΤΟ 3ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ECOTROPHELIA 2021ΜΕ ΤΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΠΡΟΙΟΝ «ΜΥΡΟΒΛΗTEAS»

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) και έχει ως στόχο αφενός να υποστηρίξει νέους Έλληνες φοιτητές, που ασχολούνται με την επιστήμη των τροφίμων και αφετέρου να αποτελέσει ένα φυτώριο καινοτόμων ιδεών για τη Βιομηχανία Τροφίμων. Το χάλκινο 3ο βραβείο ECOTROPHELIA 2021 έλαβε το προϊόν «ΜΥΡΟΒΛΗTEAS» το οποίο δημιουργήθηκε από την ομάδα φοιτητών και ερευνητών του τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου με επικεφαλής τον Επίκουρο Καθηγητή κο Κουτελιδάκη Α. σε συνεργασία με την εταιρεία «Myrovolos Organics» στη Χίο. Το «ΜΥΡΟΒΛΗTEAS» είναι ένα Καινοτόμος κύβος βιολογικών βοτάνων και μελιού, που διαλύεται εύκολα στο νερό για παραγωγή ροφήματος. Ο διαγωνισμός έλαβε χώρα δια ζώσης και διαδικτυακά στο ξενοδοχείο Divani Caravel την Τετάρτη 13/9/2021.

Ομάδα Φοιτητών: Δήμιτσα Ελένη-Σταυρούλα, Καρκάνη Δήμητρα, Μαύρου Άννα-Κυριακή, Παπαδοπούλου Θεοδώρα, Σαχινίδου Ελένη, Σφικτή Φωτεινή.

Επιβλέποντες: Κουτελιδάκης Αντώνιος, Επίκουρος Καθηγητής Διατροφής του Ανθρώπου και Κανδηλιάρη Αικατερίνη, μεταδιδάκτορας-ερευνήτρια

Υποστηρικτική Ομάδα: Υποψ. Διδακτ. Λαμπροπούλου Μαρία και Κωνσταντινίδη Μελίνα

Περιγραφή Προϊόντος: Το «ΜΥΡΟΒΛΗTEAS» είναι ένας κύβος τσαγιού που συμπεριλαμβάνεται στην κατηγορία των διατροφικών-φαρμακευτικών προϊόντων. Το όνομα προέρχεται από την λέξη «μυροβλήτης» που σημαίνει μυρωδιά μύρων, εξαιτίας της ευωδίας των βοτάνων. Είναι ένας καινοτόμος κύβος που αποτελείται από βιολογικής καλλιέργειας τσάι του βουνού, χαμομήλι, λουΐζα, αγιόκλημα και μέλι. Το προϊόν είναι μοναδικό στο είδος του εξαιτίας του ειδικού σχεδιασμού του μέσω τεχνολογίας λυοφυλίωσης, ώστε ενώ βρίσκεται σε στερεή μορφή να διαλύεται πολύ εύκολα σε ζεστό και κρύο νερό, καθιστώντας το εύχρηστο για τον καταναλωτή. Η σύνθεση του κύβου αναπτύχθηκε με συγκεκριμένα λειτουργικά συστατικά για τα οποία μελέτες υποδεικνύουν υψηλή αντιοξειδωτική δράση και ενδεχόμενες ευεργετικές δράσεις στην ανθρώπινη υγεία. Τέλος, η καινοτομία του προϊόντος ενισχύεται από τη χρήση της οικολογικής βιοδιασπώμενης συσκευασίας η οποία στοχεύει στη μείωση των μη βιοδιασπώμενων απορριμμάτων, αντικατοπτρίζοντας έτσι το οικολογικό προφίλ του προϊόντος.

Το τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής εκπροσωπήθηκε στο διαγωνισμό με τρία ακόμη καινοτόμα προϊόντα που αναπτύχθηκαν από ομάδες φοιτητών και την υποστήριξη εταιρειών: Μπάρα δημητριακών πλούσια σε πρωτεΐνη από μανιτάρι «Mushcot», spread με ασπρομύτικο φασόλι και φάβα άφκο Λήμνου «Le Vive» και μπισκότο με ασπρομύτικο φασόλι «Granolocal».

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button