ΑνακοινώσειςΕπιλεγμένα

Λήμνος- Θρησκευτικός Τουρισμός, Λημνία γη. Τεράστια προβολή απο το Δήμο !

            Μύρινα, 18 Ιουνίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο σχεδιασμός για την ανάδειξη της Λημνίας γης, παράλληλα με την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού στη Λήμνο, μπαίνει σύντομα στο στάδιο της υλοποίησης, μετά την υπογραφή της σύμβασης προμήθειας εξοπλισμού και παροχής υπηρεσιών, ύψους 384.399 ευρώ, μεταξύ του Δήμου Λήμνου και της εταιρείας Space Hellas, στο πλαίσιο του υποέργου «Αξιοποίηση σύγχρονων ψηφιακών εφαρμογών και της εικονικής πραγματικότητας για την ανάδειξη της Λημνίας Γής και την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού στην Λήμνο» της αντίστοιχης πράξης.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» (ΕΣΠΑ 2014-2020), με φορέα χρηματοδότησης την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η δημιουργία δύο σύγχρονων ψηφιακών πάρκων με σκοπό την ανάδειξη και προβολή του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής, αξιοποιώντας τα πλέον σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα. Ολογράμματα, εικονική πραγματικότητα, τρισδιάστατα βίντεο και λοιπά εντυπωσιακά συστήματα θα αποτελέσουν το μέσο και την αφορμή για την προαγωγή της ιστορίας, της μάθησης και την προσέγγιση επισκεπτών δίνοντας νέα δυναμική στην τοπική κοινωνία μέσω της ενίσχυσης του μοντέλου του τουρισμού της εμπειρίας.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button