ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Λήμνος : Τι έδειξε η χθεσινή 15/5 μέρα για τον φετινό Αύγουστο

Η χθεσινή μέρα, 15/5,  με καλοκαιρινή θερμοκρασία και λίγες μέρες  μετά από τον υποχρεωτικό εγκλεισμό στο σπίτι,   έδειξε,  καθαρά για μένα,  τι πρέπει να περιμένουμε  το Καλοκαίρι, Ιούλιο και κυρίως Αύγουστο.

Χθες γέμισαν οι  παραλίες. Την εικόνα την έχω από τα Ρηχά Νερά, με  παιδιά, νέους , μεγαλύτερους ,  νέες οικογένειες με μικρά παιδιά, δηλαδή από  ηλικίες 40 ετών και κάτω.   Αυτοί έδειξαν ότι ζουν χωρίς να αισθάνονταν κάποια απειλή από τον κορονοϊό και αυτή είναι η αλήθεια την οποία   “φροντίζει”,   με τις καθημερνές του Ανακοινώσεις ,  να πιστοποιεί    ο  λοιμοξιολόγος  Σ. Τσιόρδας.

Οι κάτω των 50 για να μην πω 60,  με τις ανακοινώσεις  αυτές αισθάνονται ότι δεν απειλούνται και θα πρέπει να εφαρμόσουν τα μέτρα για τους πατεράδες και τους παππούδες τους. Τρέχα γύρευε…

Λοιπόν, ο κόσμος έδειξε ότι δεν  θα κάτσει μέσα, δεν θα κάνει τη βραδινή του βόλτα με μάσκα, δεν θα είναι σε απόσταση 1,5 μ. ο ένας  από τον άλλον. Προσοχή,  αυτή την συμπεριφορά ούτε την προτείνουμε,  ούτε την επιδοκιμάζουμε,  απλά  την διαπιστώνουμε!

“Ούτως  εχόντων”  των πραγμάτων,    μπορούμε να πούμε ότι οι Έλληνες θα πάνε  διακοπές και ειδικότερα όσοι δεν απειλούνται άμεσα. Οι μεγάλες ηλικίες που πραγματικά απειλούνται δεν θα το κουνήσουν απ το σπίτι,  όχι διακοπές αλλά ούτε για  βόλτα στη γειτονιά τους.

Οι παραγωγικές ηλικίες, θα πάνε διακοπές και σε αυτούς πρέπει να απευθύνουμε την όποια διαφημιστική καμπάνια,  όχι τόσο για  την ασφάλεια τους, αφού  δεν έχουμε (μέχρι τώρα)  κρούσμα στη Λημνο, ούτε για την επάρκεια (;) του Νοσοκομείου μας και την ευκολία της  αεροδιακομιδής… Αυτά ίσως θα είναι χρήσιμα για  τουρίστες του Εξωτερικού… , που φέτος δεν θα έχουμε…

Το μήνυμα μας στους Έλληνες  Βορειοελλαδίτες κυρίως, πρέπει να είναι  για τη  Λήμνο με τις ατελείωτες παραλίες,  τις τρομερές από πλευράς φαγητού  ταβέρνες, τη νυχτερινή διασκέδαση, την ασφάλεια των παιδιών  στις ρηχές και με ζεστά νερά παραλίες, την εγγύτητα με την Καβαλά και τις πολλές γραμμές από εκεί. Εδω χωράνε και οι Βούλγαροι αφού η γραμμή της Καβάλας, κάνει τη Λημνο προνοιακό  προορισμό  γι αυτούς, στην περίπτωση αυτή όμως για επισκέπτες  από το Εξωτερικό θα πρέπει να τηρηθούν όλα τα πρωτόκολα  ασφάλειας από τον  κορονοϊό

Φυσικά θα πρέπει  να  τηρούνται και να διαφημίζονται τα μέτρα ασφαλείας με την τήρηση των πρωτοκόλλων σε Ξενοδοχεία, Ταβέρνες  κλπ.

Βέβαια,  κύριο διαφημιστικό σλόγκαν να είναι η φθήνια.   Μια φθήνια που υπάρχει όμως με εξαιρέσεις κάποιων που χτυπάνε στο ψαχνό,  όταν βρουν ευκαιρία, … όχι όμως και τώρα  με το κορονοϊο.

Η  χθεσινή μέρα με  κόσμο στα μπάνια στη βόλτα το βράδυ έδειξε, ότι ο φετινός Αύγουστος δεν θα είναι τόσο χλωμός, όσο αρχικά είχαμε νομίσει…

Η φωτογραφία ειναι απο τον περσινό Αύγουστο…

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button