Λήμνος

Λημνος – Τοπικές Φορεσιές και Προϊόντα ! Απο την Περ. Β. Αιγαίου

                                                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μυτιλήνη, 22/04/2021

Θέμα : Υποβολή Προτάσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου – Αντιπεριφέρειας Πολιτισμού, στα πλαίσια του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER του ΕΠΑΛΘ με Τίτλο: “Προμήθεια Παραδοσιακών Φορεσιών” και “Λήμνου Γεύσεις”

             Η Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού του Βορείου Αιγαίου – στο πλαίσιο της με Κωδικό 63.1 – CLLD 17 Πρόσκλησης του Leader Αλιείας Λήμνου για την υλοποίηση παρεμβάσεων δημοσίου χαρακτήρα – της ΑΝΕΛ ΑΕ ΑΑΕ ΟΤΑ υπέβαλε με επιτυχία δύο Προτάσεις (Αιτήσεις Χρηματοδότησης).

 

Η πρώτη με τίτλο: “Προμήθεια Παραδοσιακών Φορεσιών” αφορά την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την προμήθεια Παραδοσιακών Φορεσιών, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι επείγουσες ανάγκες των λαογραφικών/πολιτιστικών κτλ συλλόγων της Λήμνου.

 

Η δεύτερη με τίτλο: “Λήμνου Γεύσεις” αφορά την υλοποίηση μίας σειράς εκδηλώσεων για την ανάδειξη του γαστρονομικού και οινικού πλούτου των αλιευτικών περιοχών της Λήμνου  ως στοιχείο πολιτισμού, καθώς και της μεταλαμπάδευσης του στους επισκέπτες. Οι δράσεις έχουν ως σκοπό την ανάδειξη, την προώθηση και τη διαφήμιση των τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων και συνταγών του νησιού, προβάλλοντάς το ως έναν ποιοτικό γαστρονομικό πολιτιστικό προορισμό και παράλληλα ως ένα σημαντικό τοπίο πολλαπλών δραστηριοτήτων στην παράκτια ζώνη του νησιού.

 

Αναλυτικότερα η Πρόταση περιλαμβάνει:

Α) Τη διοργάνωση μιας επιστημονικής ημερίδας στη Μύρινα (με θέμα: Τοπικά προϊόντα Λήμνου & Διατροφική αξία), με ειδικούς επιστήμονες και καθηγητές που πραγματεύονται σε αυτά τα αντικείμενα και έχουν εντρυφήσει στη συγκεκριμένη θεματολογία.

 

Β) Τη διοργάνωση ενός διπλού Φεστιβάλ γαστρονομικού και οινικού πολιτισμού στη Μύρινα & στο Μούδρο.

 

           Εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής, η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών & Πολιτισμού Αναστασία Αντωνέλη δήλωσε:

          «Η Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού Βορείου Αιγαίου – εργαζόμενη με συνέπεια και μεθοδικότητα – προχωράει στην υλοποίηση του εγκεκριμένου από το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου

“Σχεδίου Δράσης για το Πολιτισμό”. Γνώμονα της προσπάθειας μας αποτελεί η διάσωση και η προβολή

του πλούσιου και μοναδικού πολιτιστικού αποθέματος των νησιών μας και αδιαπραγμάτευτος στόχος

μας, η παροχή στους κατοίκους τους ποιοτικών πολιτιστικών αγαθών. Σε συνεργασία με τον Έπαρχο κ. Βλάττα, αξιοποιούμε την δυνατότητα του τοπικού Leader, προκειμένου να προσφέρουμε στους συλλόγους θεματοφύλακες του πολιτισμού και στην ανάδειξη του συνολικού γαστρονομικού πλούτου της Λήμνου μας.»

Εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής

Αναστασία Αντωνέλη                                                                         

   Αντιπεριφερειάρχης

Οικονομικών και Πολιτισμού

LimnosNea.gr – Στη Φωτογραφια Τοπικος Συλλογος σε παρασταση στο ΜΑΡΟΥΛΑ

 

 

 

 

                                                                      

 

 

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button