Λήμνος

ΛΥΚ. ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ – ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΑΡΧΟΥ, ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ !

ΛΥΚ. ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ - ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΑΡΧΟΥ, ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ !

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μύρινα Λήμνου 2.4.2019

 

Το Δ.Σ. του Λυκείου των Ελληνίδων Παραρτήματος Λήμνου, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει  την έγκριση της δωρεάς από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) με σκοπό τη δημιουργία ενός νέου πολυχώρου πολιτισμού, στην έδρα του, στη Μύρινα Λήμνου. Ο πολυχώρος που δημιουργείται αποτελεί μια νέα δομή του Σωματείου που θα ανταποκρίνεται στις πιο σύγχρονες απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας. Ο στόχος επιτυγχάνεται με τον εμπλουτισμό και εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου εξοπλισμού όπως επίσης και με τη στελέχωσή με κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό για τη λειτουργία του χώρου και των νέων τμημάτων που δημιουργούνται. Μεγάλη έμφαση δίνεται στις δραστηριότητες για παιδιά καθώς θα λειτουργήσουν νέα τμήματα κεραμικής, δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά προσχολικής ηλικίας και χορωδίας παραδοσιακής μουσικής. Ο εξοπλισμός που θα προμηθευτεί το Σωματείο μέσω της δωρεάς του ΙΣΝ εμπλουτίζει τη βιβλιοθήκη με υλικό σχετικά με τις υφιστάμενες πολιτιστικές δραστηριότητες, παρέχει τη δυνατότητα εφαρμογής εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εξυπηρετεί τη λειτουργία των τμημάτων καθώς και τη δημιουργία έκθεσης παραδοσιακών ενδυμασιών.

Το Δ.Σ. αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την ανταπόκρισή του στο αίτημα της δωρεάς. Η προσφορά αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική και τιμητική για το Σωματείο μας, το οποίο αποτελεί κοινωνό του πολιτισμού στην τοπική κοινωνία της Λήμνου και ασκεί εθελοντικό έργο στο πλαίσιο της διάσωσης και διάδοσης των ελληνικών παραδόσεων και του πολιτισμού.

Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, η δωρεά αυτή αποτελεί σημαντική αρωγή και προς το Σωματείο μας αλλά και προς τους συμπολίτες μας. Η πολιτιστική δράση στη Λήμνο εμπλουτίζεται και εκσυγχρονίζεται με νέα μέσα κατάλληλα για την εφαρμογή εκπαιδευτικών προγραμμάτων και πολιτιστικών δράσεων τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες.

Ευχαριστούμε θερμά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την πολύτιμη αυτή προσφορά.

 

 

Το Δ.Σ. του Λυκείου των Ελληνίδων Λήμνου

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button