ΑνακοινώσειςΕπιλεγμένα

Λύκειο Μουδρου: Άρχισαν οι δράσεις !

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΙΡΗΝΗΣ – ΔΙΚΤΥΟ ASPnet Schools

Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ειρήνης η UNESCO διοργάνωσε διαδικτυακή εκδήλωση, το UNESCO Campus, , με θέμα “Building Peace”. Πρόκειται για συζήτηση μαθητών/τριών από όλο τον κόσμο με εμπειρογνώμονες σε θέματα ειρήνης όπως για παράδειγμα η διαμεσολάβηση (mediation) σε καταστάσεις σύγκρουσης, η εκπαιδευτική πολιτική στα θέματα ειρήνης και ο ρόλος των Ηνωμένων Εθνών. Στη συζήτηση συμμετείχαν έξι σχολεία από όλες τις περιοχές της UNESCO, από τα οποία τα δύο ελληνικά Unesco Associated Schools Aspnet : το Λύκειο Μούδρου  από τη Λήμνο και το Α’ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού (η επιλογή έγινε από την UNESCO κατόπιν αίτησης συμμετοχής). Τα άλλα τέσσερα σχολεία ήταν το Wesley High School Oukpo στη Benue της Νιγηρίας,  το  Alpha School στο Βιετνάμ, το Kohinoor International School στην India και το Oporto Internacional School στο Πόρτο της Πορτογαλίας.

Τις ερωτήσεις προς τους ειδικούς εκπροσώπους των Ηνωμένων Εθνών και της UNESCO έθεσαν οι μαθήτριες Ταρσή Ειρήνη και Τσιώτση Αλεξάνδρα και πραγματικά εντυπωσίασαν, καθώς ήταν εύστοχες και σημαντικές αναφορικά με την οικοδόμηση της ειρήνης, τον βασικό σκοπό του διεθνούς οργανισμού και τις δυσκολίες που το εγχείρημα αντιμετωπίζει στην Παγκόσμια Κοινότητα. Τη διαδικτυακή εκδήλωση παρακολούθησε η κ. Βέρα Δηλάρη, Εθνική Συντονίστρια του Δικτύου των Σχολείων της ASPnet που στηρίζει αδιάκοπα τις δράσεις των σχολείων δείχνοντας  την εμπιστοσύνη της και την έμπρακτη αρωγή της. Επίσης, την εκδήλωση παρακολούθησαν μαθητές και μαθήτριες και των τριών τάξεων του Λυκείου. Υπεύθυνη του προγράμματος ASPnet είναι η Διευθυύντρια του ΓΕ.Λ. Μούδρου κ. Παπαπαναγιώτου Μαρία.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button