Επίκαιρα

Μακαρόνια Νο 6

Μακαρόνια Νο 6

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Στη χώρα μας οι μισοί Έλληνες ζούνε σε δύο νομούς, Αττικής και Θεσσαλονίκης. Οι άλλοι μισοί ζούνε στην λεγόμενη «επαρχία».

Φαίνεται ότι αυτοί που φτιάχνουν τους νόμους ενδιαφέρονται μάλλον μόνο για την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις άλλες μεγάλες πόλεις, δηλαδή εκεί όπου είναι και οι περισσότεροι ψηφοφόροι.

Οι υπόλοιποι, που ζουν στην επαρχία, στις κωμοπόλεις και τα χωριά, έχουν όλο κι όλο μια εκκλησία, ένα σχολείο, ένα μπακάλικο και ένα καφενείο. Κι όταν χρειάζονται κάτι περισσότερο, για παράδειγμα γιατρό, τράπεζα, φαρμακείο, σουπερμάρκετ κλπ. πρέπει να πάρουν το λεωφορείο του ΚΤΕΛ, που κάνει ένα δρομολόγιο την ημέρα προς/από την πρωτεύουσα του νομού, και να κατεβούν στην πόλη – εφόσον βέβαια το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες τον χειμώνα και δεν κλείνουν οι δρόμοι λόγω πάγου και χιονιού.

Αυτοί, λοιπόν, οι άνθρωποι, που στην πλειοψηφία τους είναι αγρότες ή κτηνοτρόφοι, η συνταξιούχοι του ΟΓΑ, για να επωφεληθούν από το περίφημο “Καλάθι του νοικοκυριού”, πρέπει να έχουν υπολογιστή ή τάμπλετ, να ξέρουν από Ιντερνέτ, να έχουν πληρώσει την συνδρομή για το Ιντερνέτ, να μπουν και να κάνουν έρευνα αγοράς στις τιμές των μεγάλων σουπερμάρκετ της πόλης, να πληρώσουν το εισιτήριο και να κατέβουν στην πόλη με το λεωφορείο ή το ταξί, και να ξεποδαριαστούν όλη μέρα ψάχνοντας το ένα σουπερμάρκετ μετά το άλλο.

Για να. βρουν ποιο σουπερμάρκετ έχει φτηνότερα μακαρόνια.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button