Ανακοινώσεις

ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ «Μπόλικη πέτρα. Μπόλικη καρδιά» Στο ΜΑΡΟΥΛΑ – Δευτέρα 7/2/22, 19.00

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΗΜΝΟΥ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σε εκδήλωση – προβολή ντοκιμαντέρ με τίτλο
ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ «Μπόλικη πέτρα. Μπόλικη καρδιά»
Σας καλούμε την Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022 στο κινηματοθέατρο ΜΑΡΟΥΛΑ στις 7 μ. μ. στην εκδήλωση με προβολή του ντοκιμαντέρ με τίτλο ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ «Μπόλικη πέτρα. Μπόλικη καρδιά»
«Πρωταγωνιστές» του ντοκιμαντέρ οι πράξεις και τα λόγια των συντρόφων μας που εξορίστηκαν σε τούτο το μαρτυρικό νησί. 36 μαρτυρίες αποτυπώνουν πλευρές από τη ζωή στη Μακρόνησο. Και πλάι στις πολύτιμες μαρτυρίες που οι σύντροφοί μας άφησαν – ώστε τίποτα να μην ξεχαστεί – η οθόνη γεμίζει με το τοπίο της Μακρονήσου. Αξίζει να σημειωθεί ότι δίνεται για πρώτη φορά κινηματογραφικά και με ακρίβεια το σύνολο του νησιού (Α’, Β’, Γ’, Δ’ Τάγμα, ΣΦΑ, ΑΕΤΟ και ΑΕΤΟ-ΕΣΑΙ, ΒΕΤΟ και ΒΕΤΟ-ΕΣΑΙ, Γ’ Κέντρο Αξιωματικών, Στρατόπεδο Γυναικών). Πολύτιμα είναι και τα ντοκουμέντα που περιέχονται στο ντοκιμαντέρ, όπως φωτογραφίες και οπτικοακουστικό υλικό της εποχής, καθώς και έργα τέχνης αγωνιστών εικαστικών που είτε σχεδιάστηκαν κρυφά πάνω στη Μακρόνησο είτε φιλοτεχνήθηκαν αργότερα, με έντονες τις μνήμες από τον μαρτυρικό ετούτο τόπο.
Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση
Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας για την πρόληψη και αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button