2025
Περιοδικό

Μαρμελάδα μανταρίνι: αρωματική και γευστική

Μαρμελάδα μανταρίνι

 Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

 Τώρα είναι η εποχή για να φτιάξουμε μια αρωματική και γευστική μαρμελάδα με μανταρίνια.

  1. Πλένουμε τα μανταρίνια σχολαστικά χωρίς να τα καθαρίσουμε ή να ξύσουμε
    τη φλούδα τους. Τα μεταφέρουμε σε κατσαρόλα, τα καλύπτουμε με καυτό νερό
    και τα βράζουμε για 20 λεπτά.  
  2. Αποσύρουμε το σκεύος από την εστία, στραγγίζουμε τα μανταρίνια και τα
    ρίχνουμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό, όπου τα αφήνουμε για 2 ώρες, αλλάζοντας ενδιάμεσα το νερό 3-4 φορές για να ξεπρικρίσουν.
  3. Κόβουμε τα μανταρίνια με μαχαίρι οριζόντια στη μέση και αφαιρούμε τα
    κουκούτσια τους, αν έχουν. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και τα μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά για 15 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το χυμό μανταρινιού και το λοβό της βανίλιας ολόκληρο, αφού πρώτα τον χαράξουμε κατά μήκος.
  5. Χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας και βράζουμε το μείγμα για μία ώρα περίπου, μέχρι να δέσει. Αποσύρουμε τη μαρμελάδα από τη φωτιά, προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού και τη μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
  6. Αναποδογυρίζουμε τα βάζα στον πάγκο της κουζίνας μέχρι να κρυώσουν και στη συνέχεια τα αποθηκεύουμε στο ντουλάπι. Από τη στιγμή που θα ανοίξουμε ένα βάζο μαρμελάδας, το διατηρούμε στο ψυγείο.

Δίνουμε επιπλέον άρωμα στη μαρμελάδα με μπαχαρικά, όπως η κανέλα, ο γλυκάνισος, το καρδάμωμο ή ό,τι άλλο μας αρέσει.

(πηγή: TO BHMA 12-1-25)

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button