ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Μας πάει χρόνια πίσω η αντικατάσταση του ΜΥΚΟΝΟΣ με το PRIVELIS. Δημοτική Αντίδραση με παράσταση στο Υπουργείο.

Ειχε μεγαλο ενδιαφέρον η σημερινή Έκτακτη   Συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου με   θέμα την  αντικατάσταση,  για το καλοκαίρι,  του πλοίου ΜΥΚΟΝΟΣ με το σαφώς υποδεέστερο (καμια σχεση)  PREVELIS

Η  αντικατάσταση αυτή ήταν γνωστή όμως επισήμως με υπουργική υπογραφή έγινε στις 2 Ιουνίου και έφτασε χθες στο Δήμο ο οποίος συγκάλεσε την  έκτακτη Συνεδρίαση.

Τοσο η Δημοτική Αρχη,  δια του  Δημάρχου Δ. Μαρινακη,  οσο και των άλλων Παρατάξεων, για των παρόντων επικεφαλής:  Ελεονόρας  Γεώργα, Χαριτίνης Φωτοπούλου, Κώστα Μαδυτινού (ο αλλος επικεφαλής Βαγγ. Γιαρμαδουρος ελειπε αλλα είχε εκπροσώπους)  τάχτηκαν κάθετα ενάντια στην απόφαση που φέρνει στις γραμμές της Λήμνου πλοία ανω των 40 ετών και το μόνο που συζητήθηκε, επι μακρόν,  ήταν ο τρόπος αντίδρασης.

Στην διάρκεια της συζήτησης,  σχεδόν στο τέλος της,  εμφανίστηκε ο υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ  αλλά εκλεγείς άνετα στις εκλογές του Μαιου και πρώτος  στη λίστα των επερχόμενων Εκλογών   Χαραλ. Αθανασιου,  ο οποίος αφού ενημερώθηκε είπε ότι δεν έπρεπε να γίνει αυτή η τροποποίηση δρομολογίων και προσπάθησε τηλεφωνικά να μεταφέρει  στον Γραμματέα του Υπουργείου  την αντίδραση που υπάρχει. Ανέλαβε μάλιστα  να κλείσει ραντεβού “παράστασης” στο Υπουργείο.

Αυτό που αποφασίστηκε  απο το Δ.Σ. είναι   άμεσα,  και πάντως μέσα  στην ερχόμενη Εβδομάδα, να γίνει παράσταση στο Υπουργείο απο το Δημαρχο και άλλους Φορείς,  για να  αποσυρθεί η τροποποίηση δρομολογίων και να γίνονται  οι γραμμές από το ΜΥΚΟΝΟΣ ή άλλο όμοιας κατάταξης πλοίου,  κατι που προβλέπεται και  από τη Σύμβαση.

Η πρόταση των Μαδυτινού  και Φωτοπούλου να παρθεί απόφαση και  για άμεση άμεση  κινητοποίηση οπου θα περιλαμβάνεται  και η συγκοινωνία με τον Αγιο Ευστράτιο  σε ημερησία βάση που  έχει διακοπεί,  όμως η παράταξη  του Δ.  Μαρινακη και Ελεωνορας Γεωργα καταψήφισαν την πρόταση…  προς το παρόν.  Μάλιστα η κ. Γεώργα ζήτησε στην Παράσταση   στο Υπουργείο να είναι  παρούσα και να μεταβεί στην Αθήνα δι εξοδων της .

Γενικά και ενώ όλοι συμφωνούσαν για  το απαράδεκτο της αλλαγής του πλοίου  έγινε αρκετή συζήτηση και αντιπαράθεση για το πώς φτάσαμε στο παραπέντε χωρίς αντίδραση, και αν είναι  σκόπιμο αυτή την εποχή να γίνει κινητοποίηση η οποία μπορεί να “λειτουργήσει” δυσφημιστικά  μεσούσης  της τουριστικής σεζόν.

Ειχε και άλλες  πτυχές η συνεδρίαση για εξαγωγή,  δημοσιογραφικού τύπου,   συμπερασμάτων  για τα οποία επιφυλασσόμαστε. Ολες οι θεσεις  όπως ακούστηκαν θα μεταδοθούν  απο το ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ στην εκπομπή  της Τρίτης (αύριο είναι αργία)  ΙΑ

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button