ΕπιλεγμέναΛήμνος

Μάσκες παντού και μερική καραντίνα ! Τι άλλα μέτρα ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός

Από το  διάγγελμα, πως αλλιώς να το χαρακτηρίσω;, του Πρωθυπουργού,  το οποίο  ήταν διάρκειας  10 λεπτών και έμοιαζε να είναι απολογητικό, που αλλιώς τα  περίμεναν και αλλιώς ήρθαν και επομένως παίρνουν μέτρα ενώ δεν θα το ήθελαν, ξεχωρίζουμε το ζουμί  και υπογραμμίζουμε, παρακάτω,  αυτά που αφορούν τη Λήμνο, ένα τόπο από τους λίγους που έμειναν στη πιο χαμηλή κατηγορία την Πράσινη.

Για τα μέτρα οι κατηγορίες που ήταν τέσσερις:  Πράσινη,  Κίτρινη, Πορτοκαλί, Κόκκινη, συμπτύχθηκαν σε δυο, η Πράσινη με την Κίτρινη και η Πορτοκαλί με την Κόκκινη. Σε αυτή τη δεύτερη κατηγορία όπως τονίστηκε είναι όλη η Μακεδονία, και η Αττική.  Εμείς  φυσικά στην 1η κατηγορία την  ΠΡΑΣΙΝΟΚΙΤΡΙΝΗ  όπου για μας ισχύουν συνοπτικά τα εξής:

Απο την Τρίτη 3/11 στις 6 το πρωί και για ενα Μηνα.

.1. Μάσκα υποχρεωτικά, παντού  μέσα και έξω,  στο δρόμο.

  1. Απαγορεύεται η κυκλοφορία απο τα μεσάνυχτα 24.00 έως τις 5 το πρωί

Αλλες χρήσιμες λεπτομέρειες και για  πιο αναλυτική ενημέρωση διαβάστε  το παρακάτω κύριο μέρος απο την ομιλία του Πρωθυπουργού:

 

Από την Τρίτη το πρωί και για ένα μήνα τίθεται σε ισχύ ένα πρόγραμμα βάσει του οποίου η επικράτεια χωρίζεται, πλέον, σε δύο ζώνες αντί για τέσσερις: Επιτήρησης και Αυξημένου  Κινδύνου

Στην πρώτη εντάσσονται όλοι οι νομοί που μέχρι τώρα παρουσίαζαν σχετικά λίγα κρούσματα, αυτοί δηλαδή που μέχρι σήμερα είναι στο «πράσινο» και το «κίτρινο». Εκεί θα ισχύουν τα γνωστά μέτρα, κάποια από τα οποία διευρύνονται. Και είναι τα εξής:

Χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Περιορισμός της κυκλοφορίας από τις 12:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί. Εφαρμογή τηλε-εργασίας 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Και πλήρης τηλε-εκπαίδευση στα πανεπιστήμια.

Όχι συναθροίσεις. Και, βέβαια, πάντα αποστάσεις και προσωπική υγιεινή. Στη ζώνη Αυξημένου Κινδύνου εντάσσονται οι περιοχές που μέχρι σήμερα βρίσκονται όχι μόνο στο «κόκκινο», αλλά και στο «πορτοκαλί». Δηλαδή όλη η Βόρεια Ελλάδα αλλά και η Αττική, από την επόμενη εβδομάδα.

Ειδικά εκεί, στις προηγούμενες ρυθμίσεις προστίθενται και οι ακόλουθες:

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των χώρων εστίασης, πλην της κατ’ οίκον διανομής φαγητού και της παραλαβής από το κατάστημα. Το ίδιο θα ισχύει και για τους χώρους ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης: Μπαρ, καφέ, κινηματογράφοι, μουσεία και θέατρα, όπως και κλειστά γυμναστήρια. Σε αντίθεση με την άνοιξη, ωστόσο, δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού.

Με άλλα λόγια, οι νέοι κανόνες, που θα ισχύσουν από τις 6:00 το πρωί της Τρίτης, επικεντρώνονται στις δύο εστίες που, διαπιστωμένα, ευνοούν τη μετάδοση του ιού: Στη διασκέδαση και την κινητικότητα των πολιτών

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button