Περιοδικό

Μαθήματα Ιστορίας στους δρόμους της Μύρινας.

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ : Η αγαπη έχει πολλές και διαφορετικές μορφές. Μέρα αγάπης η χθεσινή και οι μαθητές του Γυμνασίου Μουδρου θέλησαν για μια ακόμη φορά να δείξουν την αγάπη και το νοιαξιμο τους για όσους πραγματικά τους χρειάζονται στα πλαίσια του προγράμματος, “Νοιάζομαι και Δρω” στο οποίο το σχολείο συμμετέχει για 4η  χρονιά κι έχει λάβει τον τίτλο “Σχολείο των Πολιτών”.

Οι μαθητές επισκέφτηκαν τις κοινωνικές δομές του Δήμου Λήμνου και προσέφεραν τροφιμα και φαρμακα. Ενημερώθηκαν από τις υπεύθυνες για το έργο και τη σημασία των κοινωνικών δομών του Δήμου. Τους ευχαριστούμε πολύ για τη θερμή φιλοξενία και τη διάθεση τους να απαντήσουν στις ερωτήσεις μας.

Η εκπαιδευτική μας όμως επίσκεψη δεν σταμάτησε εκεί. Κάναμε μια προσπάθεια οι μαθητές μας να δουν τη Μύρινα αλλιώς.  Να περπατήσουν και να γνωρίσουν μια Μύρινα παλιά, ρομαντική, ιστορική, γεμάτη μνήμες. Οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στους δρόμους του Ανδρόνικου, στο μνημείο Κυπρίων αγωνιστών, στο χώρο εκτέλεσης των Ελλήνων πατριωτών κατά τη Γερμανική κατοχή. Έμαθαν για τον Ιερό Λόχο και τον Δημουλά, παρατήρησαν τα πυροβολεία  στο Ρωμαίικο Γιαλό, γνώρισαν τον σερ Τζον Αντωνιάδη μέσα από το Μητροπολιτικό Μέγαρο και την ιστορία των Ορλόφ. Μαθήματα Ιστορίας στους δρόμους της Μύρινας.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button