Επίκαιρα

Ματιές στις ειδήσεις από τη Λήμνο, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Ματιές στις ειδήσεις από τη Λήμνο, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Γραφει ο Κωστας Σκουρας 

Οι παραγωγοί μας έκλεισαν την τηλεόραση, πήραν τα τρακτέρ και βγήκαν στους δρόμους. 30-40 λεπτά το κιλό δίνουν  τα  μήλα που τα έχουν στα ψυγεία από τον Αύγουστο, 40 λεπτά τα ακτινίδια. Τα λιπάσματα πήγαν στα 40 ευρώ από 12 που είχαν πριν. 1,50 ευρώ το γάλα αλλά οι ζωοτροφές στο θεό.  Θα μου πείτε και θα βγει τίποτα; Ίσως ΝΑΙ  ίσως  ΟΧΙ.  Χαμένη μάχη σίγουρα είναι αυτή που δεν δίνεται.

Καθυστερημένα σήμερα σας στέλνω την καλημέρα μου που σαν καλό απόγευμα ταιριάζει καλύτερα. Μόλις γύρισα από  το Δημοτικό σχολείο Νέας Κούταλης όπου μίλησα στα παιδιά για το νερό. Ο διευθυντής και όλοι οι δάσκαλοι κάνουν πολύ σοβαρή δουλειά εκεί. Τους ευχαριστώ που μου έδωσαν την ευκαιρία να βρεθώ ύστερα από τόσα χρόνια στον αγαπημένο μου χώρο. Τη σχολική τάξη.

Εβδομάδα της πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας που παραιτήθηκε  ήταν η προηγούμενη. Τι δεν μάθαμε.  Πόσο ωραία είναι, πόσο καλά τα πάει με τον άντρα της, και πόσο χαριτωμένο μωρό έχει. Τι πέτυχε ως πρωθυπουργός για τη χώρα της, πόσο  ανέβασε το επίπεδο των πολιτών της, πόσο μείωσε την κοινωνική ανισότητα κλπ. , ούτε κουβέντα. Θα μου πείτε ότι αν ήταν εδώ στη γειτονιά μας  θα βλέπαμε και συνεντεύξεις από την πεθερά της αδερφής της όπως είδαμε για την Εύα Καϊλή.

Σοβαρά όλα αυτά αλλά ας πάμε στα σοβαρότερα

Στη χώρα – εδώ  στην ιδιόρρυθμη Ελλάδα- έγινε κανόνας το ακανόνιστο και το ακατανόητο.  Θέλουμε π.χ  να μάθουμε τι έγινε με τις υποκλοπές  για τις οποίες κυβέρνηση και αντιπολίτευση αλλάζουν βαριές κουβέντες. Ο Μητσοτάκης ευθύνεται λένε τα κόμματα της αντιπολίτευσης,  ενώ η κυβέρνηση επιμένει ότι θα ριχτεί φως σε όλα. Ο προϊστάμενος της ανεξάρτητης αρχής,  υποχρεωμένος από το σύνταγμα  να προστατεύει  τους πολίτες από παρακολουθήσεις έρχεται και λέει:

·        Έχω κάνει έρευνα και θέλω να ενημερώσω τη Βουλή  για το τι βρήκα. Είμαι υποχρεωμένος,  μου το επιβάλλει ο νόμος να το κάνω.

·        – Όχι δεν θέλουμε απαντούν από την κυβέρνηση. Δεν σε καλέσαμε.

Στα σοβαρά και αυτό, αλλά ας πάμε στα πολύ σοβαρά και κρίσιμα.  Ο πόλεμος συνεχίζεται, η Ρωσία δεν καταλαβαίνει από κυρώσεις, η Ευρώπη γονατίζει. Το βλέπουμε και στην Ελλάδα.  Μεγάλες χώρες όπως η Κίνα , η Ινδία, η Βραζιλία που δεν θέλουν  την παντοκρατορία της Αμερικής, έχουν ταχθεί ανοιχτά η καλυμμένα με τη Ρωσία. Μεγάλες χώρες της Ευρώπης (Γερμανία, Γαλλία) διστάζουν να συνεχίσουν τη βοήθεια προς την Ουκρανία. Μια παγκόσμια σύγκρουση έχει ξεκινήσει. Ας ελπίσουμε να μην οδηγήσει σε γενικευμένη πολεμική  αναμέτρηση.

Σας μαύρισα και σήμερα γι αυτό θα σας πω κάτι ευχάριστο. Πολύ ωραία η εκδήλωση τιμής για τον Χρήστο Μπουλώτη. Και κάτι ελπιδοφόρο:  Οι παραγωγοί μας έκλεισαν την τηλεόραση, πήραν τα τρακτέρ και βγήκαν στους δρόμους. 30-40 λεπτά το κιλό δίνουν  τα  μήλα που τα έχουν στα ψυγεία από τον Αύγουστο, 40 λεπτά τα ακτινίδια. Τα λιπάσματα πήγαν στα 40 ευρώ από 12 που είχαν πριν. 1,50 ευρώ  το γάλα αλλά οι ζωοτροφές στο θεό.  Θα μου πείτε και θα βγει τίποτα; Ίσως ΝΑΙ  ίσως  ΟΧΙ.  Χαμένη μάχη σίγουρα είναι αυτή που δεν δίνεται.

Κ. Σκούρας

Μύρινα Λήμνου

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button