Περιοδικό

Μαζική έξοδος (τοτε και τωρα!)

Μαζική έξοδος

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Οι Έλληνες που ζουν στις μεγάλες πόλεις Αθήνα και Θεσσαλονίκη τις μέρες του Πάσχα γιορτάζουν χωρίς να το ξέρουν και μια άλλη θρησκευτική επέτειο, που αναφέρεται στην Βίβλο. Πρόκειται για το 2ο (από τα 66) βιβλία της Αγίας Γραφής που έχει τίτλο ΕΞΟΔΟΣ.

Σύμφωνα με αυτό το βιβλίο, οι Εβραίοι που ήταν υπόδουλοι στην Αίγυπτο εγκατέλειψαν τον τόπο της σκλαβιάς τους, πέρασαν την Ερυθρά Θάλασσα, πέρασαν και την έρημο του Σινά και ελεύθεροι πια έφτασαν στην Γη της Επαγγελίας, στο μέρος όπου σήμερα ονομάζεται Ισραήλ.

 

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και σήμερα. Σε όλα τα δελτία ειδήσεων η πρώτη είδηση είναι «Η μαζική έξοδος με κάθε μέσο». Πράγματι, δεκάδες χιλιάδες αυτοκίνητα συνωστίζονται σε όλες τις εξόδους της πόλης, ουρές στα διόδια, υπερπλήρη τα πούλμαν στα ΚΤΕΛ και έκτακτα δρομολόγια, πληρότητα 100% στα πλοία κλπ.

 

Οι Εβραίοι έκαναν 40 χρόνια για να φτάσουν στην ελευθερία και τον προορισμό τους. Το κακό με τους σημερινούς ηρωικούς ταξιδιώτες είναι ότι μετά τις γιορτές επιστρέφουν πάλι πίσω στην πόλη στις απάνθρωπες συνθήκες ζωής. Και περιμένουν την επόμενη γενναία μαζική έξοδο.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button