ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Με 17,7% τον Ιούνιο, το έχουμε (το καλό όνομα)

Το Λιμεναρχείο Μύρινας ανακοίνωσε με λίστα που έστειλε στα ΜΜΕ,  τις Αφίξεις στο Λιμάνι της Μύρινας και τις Αναχωρήσεις όλα τα τελευταία  χρόνια από την εποχή της Οικονομικής κρίσης μέχρι και τη φετινή χρονιά.

Η  Επιστροφή σε εκείνα  τα χρόνια δεν έχει πια  νόημα  καθώς έχει  αλλάξει  και  η συχνότητα των δρομολογίων,   ιδιαιτέρως με  την  Καβάλα! Η βελτίωση της συγκοινωνίας με τη Βόρεια Ελλάδα με την επιδοτούμενη  γραμμή από Μυτιλήνη  μέχρι την  Καβάλα,  που από το 2015 παγιώθηκε  άλλαξε την κατάσταση.

Η πρώτη σημαντική αυξητική  χρονιά ήταν το 2019 με 9.814 αφίξεις,    που θεωρήθηκε  Ορόσημο και για τον τουρισμό της Ελλάδας

Στη συνέχεια από το 2019  για τη Λήμνο με βάση τα στοιχεία του Λιμεναρχείου Μύρινας  είχαμε μια  σημαντική  πτώση  των αφίξεων  το 2020, 2021 με 6.924 και 7.175 αντίστοιχα  λογω covid και από το 2022 άρχισε πάλι η αυξητική πορεία,   σε βαθμό που να αναφέρεται η Λήμνος σαν το Νησί με τη μεγάλη τουριστική άνοδο απο τα Νησιά του Β. Αιγαίου.

Οι Αριθμοί συνηγορούν  ως προς  αυτό!

Έτσι το 2022 οι αφιχθέντες τον Ιούνιο,  για τον οποίο μιλάμε,  ηταν   στο Λιμάνι της Μύρινας  10.717  και το 2023  11.748.

Το 2024 ο αριθμός των αφιχθέντων,   αυτόν τον  πρώτο μήνα του Καλοκαιριού πήγε  στις  13.827 . Μια αύξηση που σε ποσοστό φθανει το 17,7% !

Οι αριθμοί αυτοί δεν  είναι η απόλυτη Αλήθεια  για τον Τουρισμό μας,  είναι όμως η μονη προσέγγιση που έχουμε  με την ακρίβεια των αριθμών!

Υπάρχει η εκδοχή,  που  είναι πολύ πειστική,    ότι το μέγεθος μιας  Τουριστικής  αποτίμησης εξαρτάται όχι  απο τις αφίξεις  αλλά και από τη παραμονή , τις διανυχτερεύσεις,   στη Λήμνο. επειδή θεωρείται ότι οι διανυκτερεύσεις  κατά επισκέπτη έχουν μειωθεί.  Σωστό και αυτό  όμως οι αφίξεις δείχνουν ένα μέγεθος ίσως πιο σπουδαίο    και από το οικονομικό που     είναι η ελκυστικότητα, το Καλό Όνομα του Νησιού! Με 17,7% το έχουμε !

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button