ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Με έδρα τη Λημνο για 2η φορά, το φεστιβάλ AEGEAN DOCS.

Η Έδρα  του AEGEAN DOCS,  της προβολής  επι 6 μέρες (1-6/10)  ταινιών ντοκιμαντέρ σε 12 νησιά του Αιγαίου,   θα είναι και φέτος,  όπως και πέρσι,  η  Λήμνος.

Το φεστιβάλ αυτό που κλείνει  9 χρόνια ζωής  θα  είναι φέτος  ανανεωμένο και εμπλουτισμένο με νέες δράσεις που θα λάβουν χώρα εδώ στην έδρα του,  μας είπε  ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής αυτής της  προσπάθειας,   Κώστας Σπυρόπουλος.  (Στη Φωτογραφία απο την  περσινή συνέντευξη του,  που η φράση του “το Φεστιβάλ ηρθε στη Λημνο  για να μείνει” , φετος “παίρνει σάρκα και οστά” ! )

Ενα καινούριο στοιχείο  είναι ότι φέτος θα γίνεουν σεμινάρια απο πολύ  γνωστούς και γνώστες του αντικείμενου της δημιουργίας Ντοκιμαντέρ, τα οποία  μπορούν να παρακολουθήσουν  άτομα κάθε ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου. Ήδη υπάρχουν δηλώσεις συμμετοχής.

Αυτο είναι  ένα παράπλευρο της προβολής των ντοκιμαντέρ κάθε βραδυ στο ΜΑΡΟΥΛΑ! Εκει θα υπάρχουν και άλλες δράσεις και βεβαίως η γνωριμία με τους δημιουργούς των ταινιων και οι συζητήσεις που θα ακολουθουν μετα από κάθε προβολή.

Εντυπωσίασε, φαντάζομαι,  το ακρωτήριο του ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ,  από όπου μεταδιδόταν η τηλεφωνική μας συζήτηση,   όταν μας είπε ο Κ. Σπυρόπουλος ότι θα έλθουν στη Λήμνο  σκηνοθέτες των ντοκιμαντέρ απο πολλές, 22 νομίζω,  Χώρες,  απο το μακρινό  Λος Άντζελες  ως τη  φίλη   Γαλλία και τη γειτονική Τουρκία.   Απο την τελευταία αυτή  Χωρα  το  ντοκιμαντέρ  θα είναι απο τη Φώκαια, όπου είχαν εγκατασταθεί Τούρκοι κάτοικοι της Λήμνου το 1922 με την ανταλλαγή των πληθυσμών. Ήταν γνώστης αυτής της “λεπτομέρειας” ο Κ. Σπυρόπουλος και αν κατάλαβα καλά το ντοκιμαντέρ απ την πόλη στα παράλια της Μ. Ασίας  θα έχει και αυτή την περίπτωση των Τούρκων “Λημνιών” της  Φώκαιας.

Αυτές της Μέρες των Ντοκιμαντέρ,  τα κρατικά κανάλια  θα μεταδίδουν καθημερινά  τα συντελούμενα στη Λήμνο, ενώ θα υπάρχει μεγαλη διαδικτυακή προβολή.

Γενικά για τη Λήμνο είναι τιμητικό που για δεύτερη χρονιά  η έδρα του AEGEAN DOCS  είναι   εδώ  και αυτό αποφασίστηκε ύστερα από την περσινή πολύπλευρη  φιλοξενία από τον κόσμο με τη συμμετοχή του και  το  Δήμο με τη βοήθεια  του! Ο  τρόπος που αναφέρθηκε σε αυτό ο Διευθυντής  του Φεστιβάλ άφησε προοπτικές και για την επόμενη χρονιά !

Αναφέρθηκε επίσης  στις εκδηλώσεις αυτές και απο την τουριστική τους πλευρά, αφού όπως  είπε  στο τέλος του καλοκαιριού φέρνει το Νησί στο προσκήνιο και  κόσμο για το φεστιβάλ   με περίπου 200  διανυκτερεύσεις,  όπως ανέφερε.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button