Επίκαιρα

Με ελάχιστους υπαλλήλους… δεν γινεται …

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ

Βουλευτής Ν. Λέσβου

Αναπλ. Τομεάρχης Εξωτερικών ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Προοδευτική Συμμαχία

 

14 Μαΐου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναφορά Μπουρνού σε Πιερρακάκη: Η κυβέρνηση διαλύει τα ΕΛΤΑ αδιαφορώντας για τα χωριά μας

 

Αναφορά προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκη, κατέθεσε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, για την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στα χωριά της Λέσβου εξαιτίας της υπολειτουργίας ή/και της παύσης λειτουργίας των καταστημάτων των Ελληνικών Ταχυδρομείων, που στερεί από τις τοπικές κοινωνίες αναγκαίες υπηρεσίες επικοινωνίας, συναλλαγών και ενημέρωσης για ατομικές τους υποθέσεις.

Ο Γιάννης Μπουρνούς, συμμεριζόμενος πλήρως την ανησυχία των κατοίκων της υπαίθρου και στηρίζοντας εμπράκτως τα δίκαια αιτήματα του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου, μετά την παρουσία του στην πρόσφατη κινητοποίηση του Δικτύου έξω από τα ΕΛΤΑ στη Μυτιλήνη, προχώρησε σε νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση για το ζήτημα, προκειμένου να σταματήσει η διαρκής υποστελέχωση των ΕΛΤΑ, να επιλυθούν άμεσα τα προβλήματα που προκαλεί στην καθημερινότητα των κατοίκων η σημαντική έλλειψη προσωπικού και να αναβληθούν τα σχέδια της Διοίκησης που περιλαμβάνει,  μεταξύ άλλων, το κλείσιμο καταστημάτων που εξυπηρετούν τα χωριά της Λέσβου.

 

 

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς.

 

 

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

 

Θέμα: «Υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στα χωριά της Λέσβου εξαιτίας της υπολειτουργίας ή/και της παύσης λειτουργίας των καταστημάτων των Ελληνικών Ταχυδρομείων».

 

 Ο Βουλευτής Ιωάννης Μπουρνούς καταθέτει προς τον κ. Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφορά με την επιστολή του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου, με την οποία εκφράζονται η ανησυχία και η έντονη διαμαρτυρία για την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στα χωριά της Λέσβου εξαιτίας της παύσης λειτουργίας ή/και της υπολειτουργίας των καταστημάτων των Ελληνικών Ταχυδρομείων, που στερεί από τις τοπικές κοινωνίες αναγκαίες υπηρεσίες επικοινωνίας, συναλλαγών και ενημέρωσης για ατομικές τους υποθέσεις.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι, με την ως άνω τρέχουσα προβληματική κατάσταση, αποκλείονται οι ηλικιωμένοι και οικονομικά ασθενέστεροι συμπολίτες μας, που δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας, από βασικές υπηρεσίες καθημερινών αναγκών.

Επίσης, αναφέρεται ότι, εξαιτίας της διανομής αλληλογραφίας σε πολλά χωριά της Λέσβου μια φορά την εβδομάδα, παρατηρείται το φαινόμενο της απώλειας της δυνατότητας εμπρόθεσμων συναλλαγών είτε αυτές αφορούν σε οφειλές προς ΔΕΚΟ είτε πρόκειται για αγροτικές και επαγγελματικές συναλλαγές.

Επισημαίνεται ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη, σύμφωνα και με τα αιτήματα του Σωματείου Εργαζομένων, η πρόσληψη τουλάχιστον 10 μόνιμων υπαλλήλων στα καταστήματα των ΕΛ.ΤΑ του νησιού προκειμένου να εξομαλυνθεί η υφιστάμενη και δυσλειτουργική υποστελέχωση τους, να ενισχυθεί ο δημόσιος και κοινωφελής χαρακτήρας της επιχείρησης και να επανέλθει η επίσημη είσπραξη λογαριασμών ΔΕΚΟ στα χωριά της Λέσβου.

 

                                                Επισυνάπτεται η επιστολή.

Παρακαλούμε για την απάντηση, τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button