Ανακοινώσεις

 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα «Πρώτος Χρόνος Ζωής: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε»

                                      Μύρινα 16 Μαΐου 2023

 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα 

«Πρώτος Χρόνος Ζωής: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε» σε Μύρινα και Μούδρο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα με θέμα: «Πρώτος Χρόνος Ζωής: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε» που διοργάνωσαν, την Κυριακή 14 Μαΐου 2023, το Κέντρο Κοινότητας και το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Λήμνου σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Λήμνου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μούδρου «Παύλος Κουντουριώτης».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε δυο σημεία, αρχικά στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μούδρου «Παύλος Κουντουριώτης» το πρωί της Κυριακής (14/05) και στην Μύρινα, στην Αίθουσα Γκαλιούρη (Κινηματοθέατρο Μαρούλα) το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Η κα Μαρία Αδαμάκη, Κοινωνική Λειτουργός Κέντρου Κοινότητας Παραρτήματος Ρομά και η κα Ελένη Καραγιαννάκη, Κοινωνική Λειτουργός ΚΕΠ Υγείας προλόγισαν τις δυο εκδηλώσεις ενημερώνοντας το κοινό για τις υπηρεσίες που παρέχουν οι δυο δομές.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος του  Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου κα Ελένη Φαρμάκη τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο Σύλλογος στέκεται πάντα αρωγός σε προσπάθειες τοπικών φορέων που σκοπό έχουν την ενημέρωση και  ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα που αφορούν τη δημόσια υγεία.

 

Την Ημερίδα πλαισίωσαν οι ομιλήτριες, παιδίατροι-μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου, κυρίες Όλγα Κάτηρα και Ελένη Φαρμάκη, οι οποίες ενημέρωσαν το κοινό για θέματα  που απασχολούν καθημερινά τους γονείς  από την πρώτη ημέρα ζωής  του νεογέννητου έως και την συμπλήρωση του πρώτου χρόνου της ζωής του βρέφους.

Μετά το πέρας των ομιλιών, το κοινό είχε την ευκαιρία να θέσει ερωτήματα στις παιδιάτρους με αποτέλεσμα να γίνει μια ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση.

Οι συνδιοργανωτές της Ημερίδας ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν για την επιτυχή πραγματοποίηση της εκδήλωσης, και συγκεκριμένα τον ΟΕΠΑ Δήμου Λήμνου για την διάθεση των χώρων όπου έλαβαν χώρα οι συναντήσεις, καθώς και το Ανθοπωλείο «Νούφαρο» για την ευγενική χορηγία λουλουδιών, τα οποία προσφέρθηκαν στις μητέρες που έδωσαν το «παρών».

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button