Ανακοινώσεις

Με συμμετοχή 218 μαθητων/τριων του ΓΕΛ : «Ανακαλύπτω τις ικανότητες μου-ονειρεύομαι το μέλλον μου»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Ανακαλύπτω τις ικανότητες μου-ονειρεύομαι το μέλλον μου»

Κύκλος παρεμβάσεων στο Γενικό Λύκειο Μύρινας με θεματική αυτογνωσία και αυτοεκτίμηση

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου με διακριτικό τίτλο «Πολιόχνη», πραγματοποίησε  βιωματικό πρόγραμμα με θεματική την ενίσχυση της αυτογνωσίας και της αυτοεκτίμησης των μαθητών και μαθητριών του ΓΕΛ Μύρινας.

Το Πρόγραμμα με τίτλο «Ανακαλύπτω τις ικανότητες μου-ονειρεύομαι το μέλλον μου»  είχε ως στόχο οι μαθητές και μαθήτριες μέσα από βιωματικές δραστηριότητες να ανακαλύψουν τις ικανότητες και τις δεξιότητες τους, να μοιραστούν τις ιστορίες υπερηφάνειας τους και να ονειρευτούν τον μελλοντικό εαυτό τους και ως εκ τούτου να ενισχύσουν την αυτογνωσία και την αυτοεκτίμηση τους.  Η  αυτογνωσία και η αυτοεκτίμηση ενός εφήβου/μιας έφηβης αποτελεί βασικό προστατευτικό παράγοντα τόσο ενάντια στις εξαρτήσεις όσο και στην προαγωγή μιας υγιούς προσωπικότητας.

Στην δράση συμμετείχε ο συνολικός μαθητικός πληθυσμός του Γενικού Λυκείου Μύρινας και συγκεκριμένα 218 μαθητές και μαθήτριες.

Τη δράση συντόνισαν η κα. Μαμαλίκου Μαρία Ψυχολόγος και επιστημονικά υπεύθυνη του Κ.Π. Πολιόχνη, η κα. Παλαμούτη Μάλαμα κοινωνική λειτουργός και η κα. Κούτη Θεανώ κοινωνιολόγος.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button