Περιοδικό

Με το πλοίο της γραμμής

Με το πλοίο της γραμμής

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Ο νέος Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη πήρε τους υπηρεσιακούς παράγοντες του (γραμματείς, διευθυντές κλπ.) πήγαν στο μετρό της Αθήνας και ταξίδεψαν μ’ αυτό για  να δουν από κοντά τις συνθήκες που ταξιδεύει ο κόσμος. Πολύ σπάνια συμβαίνει κάτι τέτοιο, γι’ αυτό και τα ΜΜΕ μετέδωσαν την είδηση σαν να ήταν ένα πρωτοφανές ακραίο καιρικό φαινόμενο!

Έστω κι έτσι, πάντως, αξίζουν συγχαρητήρια και μπράβο του!

Αφού, λοιπόν, ο υπουργός μας φαίνεται ότι ενδιαφέρεται για τα προβλήματα μας, να μερικές πρακτικές προτάσεις που έχω να τού κάνω την επόμενη φορά που θα θελήσει να μάθει πώς ακριβώς ταξιδεύουμε με πλοίο τώρα για διακοπές – όσοι ταξιδεύουν.:

1) Από το σπίτι του μέχρι το μετρό να πάει με αστικό λεωφορείο, και όχι με την υπηρεσιακή Μερσεντές, που τού χορηγεί η ελληνική Βουλή..

2) Όταν θα φτάσει στον Πειραιά να πάρει ταξί, να το πληρώσει, και να πάει να βγάλει εισιτήριο με το πλοίο, π.χ. για Κρήτη, Ρόδο, Μυτιλήνη ή Λήμνο.

3) Καθώς θα περιμένει να έλθει η σειρά του, να ρωτήσει εκεί πόσο στοιχίζουν τα εισιτήρια αλέ-ρετούρ για μια 4μελή οικογένεια με αυτοκίνητο και καμπίνα στο πλοίο. Και να πληρώσει τα δικά του

4) Να περιμένει κατόπιν στην ουρά μέχρι να επιβιβαστεί στο πλοίο μαζί με όλο τον κόσμο από τον καταπέλτη του πλοίου..

5) Να κάνει μεγάλη υπομονή εάν υπάρχει καθυστέρηση.

6) Να πάρει δραμαμίνη εάν τον πειράζει η θάλασσα και παθαίνει ναυτία από το μπότζι (κούνημα) του πλοίου εάν έχει 7 μποφώρ.

7) Να μάς πει πόσες ώρες ήταν το ταξίδι και πώς την έβγαλε αν ήταν νυκτερινό.

8) Να μάς πει αν κοιμήθηκε καλά και πόσο ξεκούραστος ήταν εάν έφτασε ξημερώματα, π.χ. στις 4,30 η ώρα.

9) Τέλος, να ρωτήσει και να μάθει, εκτός από τα εισιτήρια, πόσο στοιχίζουν 10 μέρες διακοπές σε μια  4μελή οικογένεια για ξενοδοχείο, φαγητό κλπ.

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button