ΑπόψειςΕπιλεγμένα

“Μεγάλη συγκίνηση που εναλλασσόταν με ευθυμία και ωραία διάθεση”- Μια συνάντηση Λημνιών στην Αθήνα με προοπτικές…

Με έκδηλη ικανοποίηση ο Σταύρος Τραγάρας που είχε την πρωτοβουλία για αυτή τη συνάντηση Λημνίων της Αθήνας   αναφέρεται  σε αυτήν. (ακολουθεί το κείμενο  στο τέλος)

Οι δικές μας πληροφορίες είναι ταυτόσημες ως προς την ποιότητα και γλαφυρότητα των ομιλιών. Και καθώς το θέμα είναι τα αμπέλια και τα  κρασιά της Λήμνου θα μπορούσε να καθιερωθεί σαν μια Ανοιξιάτικη Γιορτή των Λημνίων της Αθήνας και με ευρύτερη παρουσία κόσμου  με στόχο τη διαφήμιση των κρασιών της Λήμνου αλλά και την  τουριστική προβολή του  Νησιού !

Πως θα γίνει αυτό; Ο Σταυρος έκανε  την αρχή… Οι φορείς του Νησιού ας πανε αυτή την εκδήλωση παραπέρα. Ανοιξιάτικη γιορτή των  Λημνίων στην Αθήνα που θα μπορούσε να γίνει “καλοκαιρινή”  στη Λήμνο,  πάλι με στόχο την ανάδειξη των κρασιών και την τουριστική προβολή στους πολλούς επισκέπτες στο Νησι την περίοδο αυτή .

Και  ακομη πιο πέρα! Μια  τέτοια Γιορτή να μην εγκλωβιστεί σε ένα ορισμένο κοινό στην αυλή του Γυμνασίου αλλά να  εξελιχτεί στο  Λιμάνι μπροστά στο Δημαρχείο – Η ¨Φόρμα”  της Γιορτής να είναι  αυτή που περιγράφει ο  Σταύρος  Τραγαρας. Άλλωστε λείπει  απ το Νησι μια τέτοιου είδους γιορτή για την Άμπελο και για τον Οίνο

Οι φωτογραφίες ειναι του Θύμιου Παλάντζα

 

Του Σταύρου Τραγάρα, απο ανάρτηση  στο Διαδίκτυο:

«ΛΗΜΝΙΑ ΑΜΠΕΛΟΣ – ΟΙΝΟΣ Ο ΛΗΜΝΙΟΣ»

Μεγάλη επιτυχία είχε η πνευματική εκδήλωση «ΛΗΜΝΙΑ ΑΜΠΕΛΟΣ – ΟΙΝΟΣ Ο ΛΗΜΝΙΟΣ» του «Συλλόγου Ατσικιωτών Λήμνου», στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, χθες το βράδυ, Πέμπτη, 28-3-2024. Πλήθος κόσμου, απ’ όλη τη Λήμνο κι από όλα τα μέρη της Ελλάδας, εκπληκτικοί ομιλητές με εμπνευσμένες και υψηλού επιπέδου ομιλίες, μεγάλη συγκίνηση που εναλλασσόταν με ευθυμία και ωραία διάθεση. Ο ενθουσιασμός ήταν ζωγραφισμένος στα πρόσωπα. Στο τέλος όλοι γεύτηκαν τα εδέσματα και τα οινοποιήματα της λημνιακής γης, που ευγενώς πρόσφεραν οι χορηγοί Ηρακλής Ξύκης και Α/φοι Κουκουλήθρα. Ο Σύλλογος Ατσικιωτών Λήμνου ευχαριστεί θερμά όλο τον κόσμο που συμμετείχε με τον ένα ή άλλο τρόπο.

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button