Λήμνος

Μένουμε με “Βοήθεια στο Σπίτι” τηλεφωνικά !

Μύρινα,18 Μαρτίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε εφαρμογή της σχετικής εγκυκλίου του υπουργείου Εσωτερικών, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης κ. Παναγιώτης Μουστάκας συναντήθηκαν με στελέχη των κοινωνικών δομών του Δήμου, με θέμα τη λήψη νέων μέτρων προστασίας του κοινωνικού συνόλου από τη διάδοση του κορωνοϊού, με ενίσχυση της κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης.

Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκαν τα κάτωθι:

Α) Να γίνει επικαιροποίηση των καταστάσεων ανά Δημοτική Ενότητα των δημοτών οι οποίοι λαμβάνουν υπηρεσίες από τις δομές του Δήμου μας και ιδιαίτερα από το «Βοήθεια στο σπίτι», με πρωτοβουλία του Ο.Κ.Π.Α. Δήμου Λήμνου και σε συνεργασία με τους Προέδρους των Κοινοτήτων.

Β) Να συμπεριληφθούν σ’ αυτές συνδημότες μας οι οποίοι θεωρούνται ευάλωτοι γι’ αυτήν την περίοδο.

Γ) Για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των δομών δύναται, σύμφωνα με τις πρόσφατες πράξεις να μετακινηθούν υπάλληλοι από άλλες δομές,  των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί, ρύθμιση την οποία θα εφαρμόσουμε στο πλαίσιο της υποστήριξης των δομών στην κρίσιμη αυτή περίοδο και  με στόχο την απρόσκοπτη παροχή των υπηρεσιών στις ευάλωτες ομάδες.

Δ)Ο Δήμος μας θα διαθέσει το απαραίτητο υλικό ατομικής προστασίας στους εργαζόμενους για την εκτέλεση των καθηκόντων τους σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τις συστάσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Ε) Παροχή κοινωνικής φροντίδας με καταγραφή των αιτημάτων και των αναγκών των κατοίκων των περιπτώσεων  α) και β) τηλεφωνικά ή μέσω διαδικτυακής υποβολής του αιτήματος, μέσω ειδικού banner που έχει τοποθετηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Λήμνου limnos.gov.gr (Υπηρεσίες Κοινωνικής Φροντίδας – Υποβολή ηλεκτρονικών αιτημάτων).

ΣΤ) Λειτουργία γραμμής Βοήθειας, Συμβουλευτικής & Ψυχολογικής υποστήριξης μέσω τηλεφώνου και skype.

Τέλος, ο Δήμαρχος ανέφερε:

«Οι Κοινωνικές Δομές του Δήμου μας θα παρέχουν απρόσκοπτα κάθε υπηρεσία σε όσους συνδημότες μας το έχουν ανάγκη αυτήν την κρίσιμη περίοδο εξάπλωσης του ιού. Παρακολουθούμε την εξέλιξη, λαμβάνουμε μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, παρέχουμε ασφαλείς υπηρεσίες.

Ζητώ απ’ όλες και απ’ όλους να καταβάλουμε την καλύτερη δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθούμε στα νέα δεδομένα»

Μένουμε σπίτι και τηλεφωνούμε ή επικοινωνούμε ηλεκτρονικά

 

 

 

 

 

Τηλέφωνα «Βοήθεια στο σπίτι»

 

 

Δ.Ε. ΜΟΥΔΡΟΥ

Αγιοστρατίτου Μαριάννα 22543-50711,  6976964490

                                               

 

Δ.Ε. ΜΥΡΙΝΑΣ

Αγαλιανού Ολυμπία 22540-24667, 6978603654

                                       

 

Δ.Ε. ΝΕΑΣ ΚΟΥΤΑΛΗΣ

Παρίσση Αναστασία 2254350531, 6976876602

                                      

 

Δ.Ε. ΑΤΣΙΚΗΣ

Αντώναρου Παναγιώτα, 2254350613, 6978038663

 

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

Αδαμάκη Μαρία 22540-29110 (Κέντρο Κοινότητας) 6975323966

 

22540-29111 (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο)

 

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ   ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ 22540-29110  skype: ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ         

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button