ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Μετά τα 3 κρούσματα, θα ξεκινήσουν τα Σχολεία τη Δευτέρα;

Το σημερινό (11/9) απόγευμα πάει να ανατρέψει την καλή εικόνα της Λήμνου με τα κρούσματα covid-19 .

Το ένα κρούσμα που διαπιστώθηκε σε δασκάλα στο Ειδικό Σχολείο Καλλιθέας,  σύντομα είχε και  δεύτερο από τον ίδιο χώρο και αργότερα από την ιχνηλάτηση  των στενών  επαφών αυτών  των  δυο,  έφερε και τρίτο κρούσμα.  Κατόπιν αυτών  δεν αποκλείεται ,  καθώς η ιχνηλάτηση  συνεχίζεται τα κρούσματα να αυξηθούν.

Με 3 διαπιστωμένα κρούσματα  με βάση στο Ειδικό Σχολειο Καλλιθεας , το οποίο ευτυχώς δεν ξεκίνησε για τους μαθητές, παιδιά με ειδικές ανάγκες,  υπάρχει έντονη ανησυχία για τα Σχολεία που θα ανοίξουν τη Δεύτερα 14/9 .

Είχαμε και κρούσματα  στους νεοσύλλεκτους … όμως αυτοί είναι σε έναν περιορισμένο κύκλο επαφών και  οι κινήσεις τους,  ως στρατιώτες,  μπορούν  να ελεγχθούν  ενώ οι εκπαιδευτικοί  θα συγχρωτιστούν αναπόφευκτα με τους μαθητές   από τη Δευτέρα που ανοίγουν τα Σχολεία.

Και  αν για όλους τους νεοσύλλεκτους έγιναν τεστ με το που παρουσιάστηκαν στη Μονάδα τους,  πολύ περισσότερο πρέπει να γίνουν  σε όλους τους εκπαιδευτικούς…πριν μπουν στην Ταξη…

Τα κρούσματα  από το  Ειδικό Σχολείο Καλλιθέας  διαπιστώθηκαν  επειδή, σύμφωνα με πληροφορίες μας,   οι δυο δασκάλες παρουσίασαν ύποπτα   συμπτώματα, πήγαν στο Νοσοκομείο και έκαναν   το τεστ  όχι εύκολα αλλά επειδή οι ίδιες  επέμεναν με έντονο τρόπο να γίνει.  Τι γίνεται στο Νοσοκομείο, οικονομία στα τεστ κάνουν ;  Θα θέλαμε μια απάντηση για αυτή την περίπτωση,  την οποία μάθαμε όμως δεν μπορούμε  να επαληθεύουμε…

Με όλα τα παραπάνω είναι  έντονη η ανησυχία των γονιών για τα σχολεία που αρχίζουν τη Δευτέρα  και  θα περιμένουμε,  αύριο Σάββατο,  κάποια ανακοίνωση αν θα ξεκινήσουν ή όχι τα Σχολεία, τα οποία μπορούν να καθυστερήσουν μερικές μερες την έναρξη της σχολικής χρονιάς,  για  να περάσουν όλοι  οι εκπαιδευτικοί από τεστ… Ειναι απαραίτητο !

Η  Φωτογραφια είναι Αρχείου απο άλλες πιο σίγουρες εποχες

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button