Λήμνος

ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΗΣ ΜΥΡΙΝΑΣ, ΤΟΥ ΠΑΝΕΠ. ΑΙΓΑΙΟΥ !

ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΗΣ ΜΥΡΙΝΑΣ, ΤΟΥ ΠΑΝΕΠ. ΑΙΓΑΙΟΥ !

Μετεωρολογικός σταθμός Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μύρινα Λήμνου

Ένας νέος μετεωρολογικός σταθμός τοποθετήθηκε στη Μύρινα Λήμνου από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ο οποίος θα παρέχει δωρεάν μέσω διαδικτύου πλήθος μετεωρολογικών δεδομένων, όπως θερμοκρασία, υγρασία, διεύθυνση και ταχύτητα ανέμου, βροχόπτωση και βαρομετρική πίεση.
Ο συγκεκριμένος αυτόματος τηλεμετρικός μετεωρολογικός σταθμός, που αποτελεί μέρος του δικτύου μετεωρολογικών σταθμών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (http://meteo.aegean.gr), τοποθετήθηκε στον χώρο του Παντελιδείου κτηρίου (Βοτανικός Κήπος) στη Μύρινα Λήμνου, από το Εργαστήριο Γεωγραφίας Φυσικών Καταστροφών του Τμήματος Γεωγραφίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής (επίβλεψη: Γεώργιος Βάσιος, Επίκουρος Καθηγητής).
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του μετεωρολογικού σταθμού: http://meteo.aegean.gr/myrina.php

Ο υπεύθυνος του Εργαστηρίου Γεωγραφίας Φυσικών Καταστροφών,
Καθηγητής Κώστας Δ. Καλαμποκίδης

Σημ. limnosnea.com  : Για την αναπάντεχη  πρωτοβουλία του ΠΑΝΕΠ. ΑΙΓΑΙΟΥ, αξιζει ένα μπράβο!  Από επιστημονική άποψη έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, αφού αυξάνουν τα μετεωρολογικά δεδομένα,  τώρα και  απο την  περιοχή της Μύρινας.  

Στη Φωτογραφία  η εγκατάσταση του Πανεπιστήμιου  στη (βοτανική…) Αυλή του ΠΑΝΤΕΛΙΔΕΙΟΥ, διπλά στο Παρκινγκ της Γεφύρας .

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button