Ανακοινώσεις

Μια εξαιρετική ενημέρωση για την αμπελουργική χρονιά 2022 ! Πως πήγε, τι κινδύνους συνάντησε ;

Επισυνάπτεται Δελτίο για το Τρύγο του 2022.
Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση,
Με εκτίμηση
Δημήτριος Π. Κράσσος -Γενικός Διευθυντής-Οικονομολόγος MSc
…………………………………………………………
Α.Σ. ΛΗΜΝΟΥ – Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝ.Π.Ε.
Περιοχή Αγίου Νικολάου,
Μύρινα 81400, Λήμνος
τηλ: (+30)22540 22296, 22212, 27066
fax: 22540 23409
emaill: d.krassos@limnoswines.gr
Δελτίο Τρύγου 2022 – Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Λήμνου – Η Ένωση
Ο χειμώνας στη Λήμνο ήταν αρκετά κρύος, με καλές βροχοπτώσεις που δημιούργησαν επαρκές υδατικό απόθεμα για τα αμπέλια. Οι καιρικές συνθήκες την άνοιξη και το καλοκαίρι ήταν αρκετά ξηρικές, με αποτέλεσμα να μην παρουσιαστούν μυκητολογικές προσβολές. Το καλοκαίρι που ακολούθησε χαρακτηρίστηκε από ήπιες θερμοκρασίες και ξηρασία, συνθήκες που χαρακτηρίζονται ως ιδανικές και για τις δύο καλλιεργούμενες ποικιλίες , μέχρι και τις τελευταίες μέρες πριν την έναρξη του τρυγητού. Η μεγάλη σχετικά ποσότητα βροχής που έπεσε εκείνο το χρονικό διάστημα καθυστέρησε τη συγκομιδή των σταφυλιών αλλά δεν προκάλεσε την εμφάνιση ασθενειών, αντιθέτως συνέβαλλε θετικά στην ανάπτυξη του αρωματικού δυναμικού των σταφυλιών, ιδιαίτερα του Μοσχάτου.
Ο τρύγος του Μοσχάτου Αλεξανδρείας διήρκεσε από τις 24 Αυγούστου ως τις 13 Σεπτεμβρίου, και το σταφύλι είχε πολύ καλά ποσοστά σακχάρων και καλές για την ποικιλία οξύτητες, με αποτέλεσμα οίνους με πολύ καλή δομή και αρωματικό προφίλ τόσο γλυκούς , όσο και ξηρούς. Η φετινή εσοδεία όλων των τύπων οίνων που παράγει ο ΑΣ ΛΗΜΝΟΥ-Η ΕΝΩΣΗ αναμένεται για μια ακόμα χρονιά να αναδίδει τον τυπικό πλούσιο αρωματικό χαρακτήρα του Μοσχάτου, δικαιολογώντας για μια ακόμα φορά τον χαρακτηρισμό τους ως ΠΟΠ.
Το Λημνιό τρυγήθηκε στις 14-15 Σεπτεμβρίου, δίνοντας ξηρά κρασιά με υψηλό αλκοολικό τίτλο, πολύ καλό αρωματικό δυναμικό και φαινολική ωριμότητα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον φαίνεται ότι θα έχει η εξέλιξη της παλαίωσης Λημνιού ΠΟΠ εσοδείας 2022.
Η ποσότητα των σταφυλιών ήταν οριακά μεγαλύτερη σε σχέση με πέρυσι, συνεχίζοντας την σταθερή αυξητική τάση των τελευταίων ετών.

LimnosNea.gr : Φωτογραφία Αρχείου

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button