ΕπιλεγμέναΛήμνος

Μια λυση για το ΚΑΣΤΡΟ. "ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ"

Ανοιχτή επιστολή προς όλους τους ενδιαφερόμενους που θέλουν να υποστηρίξουν την αποκατάσταση του ξενοδοχείου ‘’Κάστρο’’ στο ρωμέικο γιαλό της Μύρινας.

  Είμαστε μια ομάδα πολιτών, (κάποιοι μόνιμοι κάτοικοι και κάποιοι  που επιστρέφουμε με συνέπεια κάθε χρόνο, για να απολαύσουμε  αυτή τη μοναδική ομορφιά που η αγαπημένη μας Λήμνος περίσσια μας προσφέρει). Ο θαυμασμός και η αγάπη για το νησί μας οδήγησαν να ονομάσουμε την ομάδα μας ‘’Φίλοι της Λήμνου’’. Κάθε χρόνο συναντιόμαστε και συζητάμε για πιθανές πρωτοβουλίες που  πρέπει να παρθούν για το καλό του νησιού μας, και μέσα από τις ατομικές μας ικανότητες και γνώσεις, να μπορέσουμε  κατά κάποιο τρόπο να συνεισφέρουμε  στην κοινωνία της Λήμνου.

Μια πρωτοβουλία που πιστεύουμε θα ευεργετήσει το νησί, είναι η αποκατάσταση του ξενοδοχείου ‘’Κάστρο’’, το οποίο βρίσκετε σε μια ιδιαίτερη τοποθεσία στη Μύρινα. Δυστυχώς λόγω νομικών και κληρονομικών επιπλοκών, έχει παραμεληθεί σε τέτοιο βαθμό που είναι επικίνδυνο, ακόμα και για την ασφάλεια των περαστικών.

Αυτό που θα θέλαμε να προτείνουμε είναι το ξενοδοχείο ‘’Κάστρο’’ να μετατραπεί σε οίκο ευγηρίας , τόσο για τους Λημνιούς που διαμένουν στο εξωτερικό και θέλουν να επιστρέψουν στο νησί τους μετά την συνταξιοδότηση  τους, όσο και για άλλους ενδιαφερόμενους.  Στο εξωτερικό αυτός ο τύπος καταλύματος ονομάζεται ‘’sheltered housing’’ (προστατευμένη στέγαση)  και λειτουργεί σε μια βάση που οι κάτοικοι των διαμερισμάτων έχουν την ανεξαρτησία τους. Επιπλέον το κτήριο εξυπηρετείται από εξειδικευμένο προσωπικό που παρέχει ιατρικές υπηρεσίες καθώς και υπηρεσίες νοικοκυριού γενικότερα. Σε αυτή την περίπτωση το ΄΄Κάστρο’’ θα μπορέσει να απασχολήσει όλο το χρόνο προσωπικό με ειδικότητες που έχουν να κάνουν με την φροντίδα τη θεραπεία και τη σίτιση των μόνιμων κατοίκων του καθώς και για την φιλοξενία  των οικογενειών τους που θέλουν να τους επισκεφτούν.

Σε αυτή την περίπτωση το ‘’Κάστρο ‘’ και οι κάτοικοι του θα δημιουργήσουν απασχόληση για όλο το χρόνο και θα ενισχύσουν το εισόδημα των επαγγελματιών και της αγοράς.

Πιστεύουμε ότι έχουμε αναπτύξει τη σκέψη μας σε ένα σημαντικό βαθμό στο πως το ΄Κάστρο΄΄  μπορεί να λειτουργήσει, μιας και μέσα στα μέλη των ‘’Φίλων της Λήμνου’’ είναι αρχιτέκτονες, δικηγόροι, επενδυτές, επιστήμονες, και επαγγελματίες από διάφορες ειδικότητες.

Αν και δεν μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε αυτό το σχέδιο, μπορούμε όμως να δουλέψουμε μαζί με τους νόμιμους εκπροσώπους του ιδρύματος  για να βρεθούν επενδυτές. Επίσης μπορούμε όλοι μαζί να δούμε πως αυτό το επιχείρημα μπορεί να αναπτυχθεί.

Απευθυνόμαστε με την ανοιχτή επιστολή σε όποιον θέλει να υποστηρίξει ή και να αναβαθμίσει αυτή την πρωτοβουλία .                                                                                               Αν  σε ενδιαφέρει να απαντήσεις στην ανοιχτή επιστολή , παρακαλώ επικοινώνησε με τον Τάκη Στάντον . Έχει διοριστεί ως το πρόσωπο που θα παράσχει πληροφορίες σχετικά με το έργο του Castro Hotel. Τηλέφωνο επικοινωνίας 22540 24954.

 

‘’Οι φίλοι της Λήμνου’’

Takis Stanton

Dave King

Claudia Sherwood

Debra Apruzzese

Φωτεινή Ετμεκτσόγλου  

John Servidio

Απόστολος Τζάννος  

Δέσποινα Παντελιά

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button