Λήμνος

Μια οφειλόμενη απάντηση στον Έπαρχο

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΗΜΝΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΛΗΜΝΟΥ
ΕΛΜΕ ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΗΜΝΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

Μια οφειλόμενη απάντηση στον Έπαρχο Λήμνου
για το ζήτημα της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής

Ο Έπαρχος Λήμνου κ. Άγγελος Βλάττας-Λαμπρινός, με πρόσφατο σχόλιό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με το φλέγον ζήτημα της λειτουργίας της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής Λήμνου, επιχείρησε να ρίξει στάχτη στα μάτια και να αποπροσανατολίσει το λαό της Λήμνου, αλλά και να συκοφαντήσει τη δράση των Σωματείων των εργαζομένων. Απαντώντας, ως οφείλουμε, στο απαράδεκτο σχόλιο του Επάρχου, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
Μπροστά στο σοβαρό, κοινά παραδεκτό και χρήζον άμεσης επίλυσης πρόβλημα που έχει προκύψει με τη λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής Λήμνου, ποια ακριβώς είναι η στάση του Επάρχου; Αντί να στρατευθεί μαζί με τα Σωματεία και τους εργαζόμενους στη δίκαιη διεκδίκηση της στελέχωσης της επιτροπής με μόνιμο προσωπικό, που θα εργάζεται και θα αμείβεται σύμφωνα με το όσα ο Νόμος ορίζει, εκείνος επιλέγει να «κάνει πλάτες» στην κυβερνητική πολιτική της υποστελέχωσης του δημόσιου τομέα, της ανεργίας και της αδιοριστίας, προωθώντας τον κακώς εννοούμενο «εθελοντισμό» και εκβιάζοντας τα σωματεία να βρίσκουν «εθελοντές» που θα απασχολούνται με ένα αντικείμενο που δεν είναι καν στην ειδικότητά τους!
Σύμφωνα με τη λογική του Επάρχου, δεν χρειάζεται να διεκδικούμε διορισμούς εκπαιδευτικών για τη μόρφωση των παιδιών μας, αλλά να καλύπτουμε τα κενά με «εθελοντές», ακόμα και άλλων ειδικοτήτων, δε βαριέσαι, η «δουλειά μας να γίνεται». Ή δεν θα πρέπει να διεκδικούμε μόνιμους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων για το νοσοκομείο, αλλά να καλύπτονται τα κενά από τους υπάρχοντες «εθελοντικά», ακόμη κι αν δεν είναι της ειδικότητάς τους. Να ρίχνουμε δηλαδή μοναχοί μας το νερό στο μύλο των κυβερνήσεων! Αυτή η λογική είναι που κλείνει τα μάτια στους αντεργατικούς και αντιλαϊκούς νόμους, εχθρεύεται τις μαζικές και οργανωμένες διεκδικήσεις των εργαζομένων, ενώ δεν διεκδικεί ούτε καν την εφαρμογή ακόμα κι αυτών των ελάχιστων θετικών διατάξεων.
Από την άλλη, ο ισχυρισμός του ότι «από 600 και πλέον δημοσίους υπαλλήλους δεν βρίσκονται δύο να καλύψουν τη γραμματειακή υποστήριξη της επιτροπής» αποτελεί ευθεία προσβολή στο σύνολο των εργαζομένων συναδέλφων μας. Γιατί δεν βρίσκονται κύριε Έπαρχε; Τι ακριβώς υπονοείτε; Φυγοπονούν; Τεμπελιάζουν; Ορίστηκαν κάποιοι από τους προϊσταμένους τους και αρνήθηκαν; ΤΙΠΟΤΑ από αυτά δεν ισχύει! Πού ακούστηκε λοιπόν ένας τοπικός άρχων, και δημόσιος υπάλληλος ο ίδιος, να απευθύνει τέτοιες προσβολές για τους συναδέλφους του! Φαίνεται, λοιπόν, πως άλλος θεωρεί «πρόβατα» τους συναδέλφους του και σίγουρα όχι εμείς, όπως τολμήσατε να υπονοήσετε! Αλλά έννοια σας και οι εργαζόμενοι σίγουρα δεν είναι «πρόβατα» και δεν τρώνε ούτε κουτόχορτο, ούτε και τα παραμύθια περί «εθελοντισμού» με τα οποία επιχειρείτε να καλύψετε την παντελή απουσία κρατικής μέριμνας.
Να ενημερώσουμε επίσης τον κ. ‘Έπαρχο, υποψήφιο τα τελευταία χρόνια με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ (ΝΔ) στα υπηρεσιακά συμβούλια εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ότι τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων δεν διορίζονται από κάποια κόμματα. Εκλέγονται από όλους τους εργαζόμενους για να τους εκπροσωπούν στις διεκδικήσεις τους και τα αιτήματά τους. Αντί λοιπόν ο κ. Έπαρχος να επιδίδεται σε μια άνευ προηγουμένου πολιτικάντικη, ούτε καν πολιτική, φλυαρία καφενειακού τύπου και να μιλά για «κόκκινα συννεφάκια» και «μαγικά ραβδιά», είναι ώρα να αναλάβει δράση με κινήσεις ουσίας και όχι λαϊκίστικου εντυπωσιασμού. Αλήθεια, ποιες ενέργειες έχει κάνει για να αναπληρωθεί η θέση του υπαλλήλου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου που είναι και ο πλέον κατάλληλος για τη θέση αυτή;
Τελειώνοντας, επισυνάπτουμε τα άρθρα 164 και 165 του νόμου 3528 ΦΕΚ Α΄ τεύχος αριθμός φύλλου 26, 9/2/2007 που ισχύει και τώρα (με τη μόνη διαφορά ότι αυτά αναφέρονται σε κάθε απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και όχι του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας, χωρίς με αυτό να αλλάζει κάτι). Είναι υποχρέωση των αρμόδιων αρχών να τον εφαρμόσουν.
Μύρινα 23-1-2022

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button