Περιοδικό

Μια παλιά ιστορία που συνεχίζεται…

24-3-2006   Επαρχείο   Λήμνου … Δελτίο τύπου

για την  ..  Ιστορία  να θυμούνται  οι  παλιοί και να μαθαίνουν  …..

                                                Οι  νέοι

 Πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επαρχιακού Συμβουλίου Λήµνου παρουσία του Νοµάρχη Λέσβου Παύλου Βογιατζή, του Επάρχου Λήµνου Θεόδωρου Μπαβέα, των Αντινοµαρχών Λέσβου κ. Σάραγκα, και Στεφανιδάκη, κ. Καλλονιάτη, των Επαρχιακών Συμβούλων Λήμνου, των Δημάρχων Λήμνου, αρκετών φορέων και εκπροσώπων των κοµµάτων Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, ευρεία σύσκεψη µε θέµα τον τρόπο διεκδίκησης των αιτημάτων  μας, που αφορούν την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση της Επαρχίας µας.

Μετά τις τοποθετήσεις των παρευρισκομένων και μετά από έντονη διαλογική συζήτηση αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

Συστήθηκε συντονιστική επιτροπή κινητοποιήσεων αποτελούμενη από τον Έπαρχο και τους Δημάρχους Λήμνου, οι οποίοι θα είναι υπεύθυνοι για την υλοποίηση του αγώνα.

Κατά τη διάρκεια της Παρέλασης της 25 ης Μαρτίου, να αναρτηθεί απέναντι από την εξέδρα των επισήμων πανό µε διεκδικητικό µήνυµα, μπροστά από το οποίο θα βρίσκονται ο Νομάρχης, ο Έπαρχος, οι Αντινομάρχες Λέσβου, οι Επαρχιακοί Σύμβουλοι Λήμνου, ο Δήμαρχος Μύρινας και το Δημοτικό Συμβούλιο Μύρινας .

 

Να γίνει Παλληµνιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2006 µε απεργία και συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Λιμάνι της Μύρινας.

 

Ο Νομάρχης Λέσβου Παύλος Βογιατζής μετά το τέλος της σύσκεψης έκανε την παρακάτω δήλωση:

» Η φετινή επέτειος της 25ης Μαρτίου πέρα από τον Εθνικό και θρησκευτικό χαρακτήρα θα είναι και ημέρα ανάδειξης του ακτοπλοϊκού και γενικότερα του συγκοινωνιακού προβλήματος που αντιμετωπίζει η ακριτική Λήμνος. Με συντονισμένες και κλιµακούµενες διαμαρτυρίες θα στείλουμε σαφές και βροντερό µήνυµα στην Κυβέρνηση και στο αρμόδιο Υπουργείο ότι επιτέλους πρέπει να δοθεί πάγια οριστική και δίκαιη λύση που να διασφαλίζει την άνετη και τακτική μεταφορά ανθρώπων και προϊόντων από και προς τη Λήμνο. Στον αγώνα αυτό η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου και το Επαρχείο Λήμνου μαζί με τους τοπικούς φορείς και όλο το Λημνιακό λαό, συμπαρίστανται και πρωταγωνιστούν».

 

Ο Έπαρχος Λήμνου Θεόδωρος Μπαβέας δήλωσε τα παρακάτω:

«Ως Έπαρχος καταβάλω υπεράνθρωπες προσπάθειες για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Επειδή υπάρχει αβεβαιότητα και περιµένουµε την έγγραφη διαβεβαίωση από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για τα 3 δρομολόγια από Λαύριο το χειμώνα και ένα από την Κύμη και 4 το καλοκαίρι, που τηλεφωνικώς µε ενημέρωσαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, καλώ όλους τους κατοίκους του νησιού μας να συµµετέχουν στις δυναμικές κινητοποιήσεις αποδεικνύοντας ότι ξέρουμε να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε απέναντι στην οποιαδήποτε κυβερνητική αδιαφορία».       ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΙΣΤΟΡΙΑ ….

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button