ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Μια παλιά ιδεα – Μια σημερινή ανάγκη! Για το οδικό μας δίκτυο !

Γραφει η Καιτη Σαπάρα
Πριν μερικά χρόνια τα μόνα αυτοκίνητα που κυκλοφορούσαν από τον Κάσπακα προς κάθε κατεύθυνση της Λήμνου ήταν των ελάχιστων μόνιμων κατοίκων του χωριού Κάσπακα.
Τώρα η παραλία του Κάσπακα έχει εξεληχθεί σε τουριστικό θέρετρο και τα αυτοκίνητα που κατευθύνονται προς τα εκεί και από εκεί προς όλη τη Λήμνο, ανέρχονται σε εκατοντάδες.
Ολα αυτά τα αυτοκίνητα θα πρέπει να διανύσουν τη μισή Μύρινα από την περιοχή Ρηχά Νερά- εμπρός από ξενοδοχείο Ηφαιστος πάρκο Ανδρωνίου -Σούμπρα και να κατευθυνθούν προς Επαρχιακή οδό ή μέσω του παραλιακού του Ρωμέικου Γιαλού.
Ενας αγροτικός δρόμος ήδη υπάρχων που διέρχεται πλάει από το εργοστάσιο της ΔΕΗ και συνδέει τις δύο Επαρχιακές οδούς, εάν διαμορφωθεί κατάλληλα θα μπορούσε να απαλλάξει τη μισή Μύρινα από το κυκλοφοριακό φορτίο και τους οδηγούς από το να διανύουν κάποια, αρκετά επί πλέον χιλιόμετρα δρόμου.
Είναι ένα “όνειρο”, που πρωτοσυζητήθηκε τη δεκαετία του 1980.
Η λύση αυτή θα απαλλάξει και την πέτρινη γέφυρα του Αυλώνα από το μεγάλο φορτίο της κυκλοφορίας.
:imnosNea.gr – Η εικονα της παραπάνω  ιδέας  δείχνει: Ο δρόμος απο τη Μυρινα ειναι περίπου 4 χιλιόμετρα . Ο προτεινόμενος ( η μικρή πλευρά του τρίγωνου),  που σημειωνεται με κίτρινη γραμμή  ειναι  1 Χιλ. Και από αυτή την άποψη, της οικονομίας  καυσίμων,   η πρόταση δεν ειναι  απλά ενδιαφέρουσα  αλλα επείγουσα !

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button