Επιλεγμένα

Μητροπολίτης Λήμνου: Η τελευταία πράξη πριν τη Λήμνο.

Αώο το εκκλησιαστικό  site “ΡΟΜΦΑΙΑ”

Προσήλθε για να λάβει την ευχή και την ευλογία του Παναγιωτάτου, συνοδευόμενος από τους Μητροπολίτες Δωδώνης Χρυσόστομο και Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαο

Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποίησαν, σήμερα, Σάββατο, 2 Νοεμβρίου, ο νέος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Ιερόθεος, συνοδεύομενος από τους Μητροπολίτες Δωδώνης Χρυσόστομο και Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαο.

Ο νέος Ποιμενάρχης της ιστορικής Μητροπόλεως του βορείου Αιγαίου, μίας από τις εν Ελλάδι εκκλησιαστικές Επαρχίες του Οικουμενικού Θρόνου, εκ των λεγομένων «Νέων Χωρών», ζήτησε και έλαβε, πριν από την ενθρόνισή του, την ευχή και την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τον συνεχάρη για την επάξια εκλογή του και του ευχήθηκε καλλίκαρπη Ποιμαντορία.

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου διατηρεί μακροχρόνιους πνευματικούς δεσμούς με τον Μητροπολίτη Δωδώνης ενώ μέχρι την εκλογή του υπηρέτησε ως Πρωτοσύγκελλος του Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως του Παναγιωτάτου με τους τρεις Μητροπολίτες δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν και θέματα της εκκλησιαστικής επικαιρότητας, ενώ αμέσως μετά παρακάθησαν στο γεύμα που παρέθεσε ο Πατριάρχης, προς τους κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες του της Πατριαρχικής Αυλής, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 28 ετών από την ενθρόνισή του, στις 2 Νοεμβρίου 1991.

Φωτογραφίες: Νίκος Μαγγίνας | Οικουμενικό Πατριαρχείο

limnou fanari2

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button