Ανακοινώσεις

Μυελός των Οστών – Γίνε δότης από το σπίτι σου…

                                18 Σεπτεμβρίου  Παγκόσμια Ημέρα Δότη Μυελού των Οστών.

Γίνε δότης από το σπίτι σου…

Ο ήρωας που νικά τον καρκίνο, ένα όμορφο κουτί γεμάτο δώρα, ένας ήλιος που χαμογελά:Έτσι ζωγραφίζει  το παιδί  με καρκίνο τον δότη του  μυελού των οστών, οι ενήλικες ασθενείς  αποτυπώνουν την ευγνωμοσύνη τους για τον δότη τους στην επιστολή που θα στείλουν και που πάντα γράφει «εάν δεν ήσουν εσύ δεν θα μπορούσα να ζήσω!».   Αυτό είναι ο δότης μυελού των οστών ή αλλιώς δότης αιμοποιητικών κυττάρων.  Είναι  το πιο πολύτιμο «φάρμακο» για τον καρκίνο του συνανθρώπου μας, ένα φάρμακο που δεν πουλιέται και δεν αγοράζεται από πουθενά, υπάρχει όμως στον κόσμο της εθελοντικής προσφοράς, του αλτρουϊσμού, στον κόσμο του «νοιάζομαι».

Το «ΟΡΑΜΑ  ΕΛΠΙΔΑΣ»,  μέσα από την δράση της Τράπεζας εθελοντών Δοτών  έχει εγγράψει στα 7 χρόνια της λειτουργίας του 120.000 εθελοντές δότες στο Εθνικό και Παγκόσμιο αρχείο εθελοντών δοτών και 160 από αυτούς έχουν δώσει μόσχευμα, έχουν δώσει ζωή σε ισάριθμους  ασθενείς  της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Η  Παγκόσμια  ημέρα, γίνεται  απόδοση τιμής και ευγνωμοσύνης  στον Δότη Μυελού των Οστών, σε αυτόν που γίνεται αγκαλιά, γίνεται ζωή για κάποιον  άγνωστο, ή συγγενή,  για  μικρό παιδί, ή ενήλικα που η διάγνωση του καρκίνου του στερεί το δικαίωμα στην ελπίδακαι ταυτόχρονα ημέρα αναφοράς  ευαισθητοποίησης για την σημασία της εθελοντικής δωρεάς Αιμοποιητικών Κυττάρων.

Ο Δήμος Λήμνου και  το ΚΕΠ Υγείας ως Τοπικό Κέντρο Εγγραφής Εθελοντών Μυελού των Οστών και με σκοπό την ενίσχυση της τράπεζας εθελοντών εν μέσω πανδημίας, πληροφορεί τους κατοίκους του νησιού  για την δυνατότητα εγγραφής στο μητρώο εθελοντών δοτών εύκολα από το σπίτι.

Αναλυτικότερα μπορεί ο καθένας να γίνει εθελοντής από το σπίτι του με 4 απλά βήματα:

  1. Δηλώνετε συμμετοχή μέσω του email kepygeiaslimnou@gmail.com ή τηλεφωνικά στο 2254029111 συμπληρώνοντας το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνο σας. Μπορείτε να καλείτε Δευτέρα με Παρασκευή 08:00-12:00, Υπεύθυνη: Ελένη Καραγιαννάκη, Κοινωνική Λειτουργός. Δηλώσεις συμμετοχών από 16 Σεπτεμβρίου έως 30 Σεπτεμβρίου.
  2. Σε μικρό χρονικό διάστημα θα ειδοποιηθείτε από εμάς για να παραλάβετε από το κτίριο του ΚΕΠ Υγείας τον φάκελο εγγραφής εθελοντή δότη.
  3. Συμπληρώνετε την αίτηση εγγραφής που εμπεριέχεται στο φάκελο και ακολουθείτε τις οδηγίες για τον τρόπο συλλογής στοματικού επιχρίσματος (σάλιου).
  4. Τον επιστρέφετε πίσω στα γραφεία μας όπου και θα τον αποστείλουμε στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Αν βρεθείτε συμβατοί με κάποιον ασθενή, ειδοποιείστε από το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ και γίνεται ένας πλήρης ιατρικός έλεγχος για να διαπιστωθεί η καλή κατάσταση της υγείας σας. Στη συνέχεια θα προχωρήσετε στη δωρεά προγονικών αιμοποιητικών κυττάρων.

Για παραπάνω πληροφορίες όσο αφορά την εγγραφή σας καθώς και για τις προϋποθέσεις ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.oramaelpidas.gr/el/home/

Μπορούμε να σκεφτόμαστε και να δρούμε ως συν- άνθρωποι  τώρα που παγκόσμια η ελπίδα , η υγεία, η υπόσχεση για το αύριο είναι κορυφαία αιτήματα.

Ας γίνουμε εθελοντές δότες μυελού των οστών.Το να δίνεις ζωή σε έναν άνθρωπο με λίγα κύτταρα από το αίμα σου, είναι ΕΥΛΟΓΙΑ όπως λένε όλοι οι εθελοντές που βρέθηκαν συμβατοί και έδωσαν μόσχευμα!

 

Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΧΤΥΠΑΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΟΡΑΜΑ  ΕΛΠΙΔΑΣ»

ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΟΤΩΝ ΜΥΕΛΟΎ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button