Λήμνος

Ν. ΥΟΡΚΗ: Οι Λήμνιοι συνεχίζουν τις παραδόσεις και γιορτάζουν σαν οικογένεια!

Ν. ΥΟΡΚΗ: Οι Λήμνιοι συνεχίζουν τις παραδόσεις και γιορτάζουν σαν οικογένεια!

Οι Λήμνιοι συνεχίζουν τις παραδόσεις και γιορτάζουν σαν οικογένεια

Νέα Υόρκη. Η Παλλημνιακή Αδελφότητα «Ηφαιστος» γιόρτασε και πάλι το παραδοσιακό έθιμο της αποσορτής, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, στο πολιτιστικό κέντρο της Αδελφότητας, στην Αστόρια.

Η εκδήλωση που γίνεται κάθε χρόνο αυτές τις μέρες, είναι μια ευκαιρία να συναντηθούν όλοι οι Λημνιοί και μαζί με φίλους και γνωστούς να γιορτάσουν τον ερχομό των Χριστουγέννων. Οπως έκαναν παλιά όλοι στην πατρίδα τους, όπου μεταξύ άλλων έσφαζαν και έτρωγαν και το γουρουνοπουλα, ή στην τοπική διάλεκτο τα «γουρτζέλια». Το πρώτο κομμάτι που έσφαζαν απο την κοιλιά και τον θώρακα του ζώου, το ονομαζαν «αποσορτή» και αυτό το κομμάτι οι νοικοκυρές το μαγείρευαν με λάχανο ή σέλινο ή το τηγάνιζαν.

Αν και απουσίαζε αυτή την φορά, ο πρόεδρος της Αδελφότητας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων αλλά και κάποια βασικά στελέχη της διοίκησης, για διάφορους προσωπικούς λόγους, οι υπόλοιποι εργάτες του Δ.Σ. υποδεχόταν με χαμόγελο τα μέλη, τους φίλους και τους καλεσμένους τόσο του Ηφαιστου όσο και του γυναικείου τμήματος της Μαρούλας.

Στην όμορφη και γιορτινή ατμόσφαιρα συνέβαλε και το στολισμένο χριστουγεννιάτικο δένδρο καθώς και τα χριστουγεννιάτικα φώτα μαζί με τα στολίδια και την διασκόσμηση σε κάθε τραπέζι.

Μετά την προσευχή απο τον πατέρα Ιωάννη Αντωνόπουλο, τον ρόλο της οικοδέσποινας ανέλαβε η αντιπρόεδρος της Μαρούλας κ.Πόπη Καραμόσχου, η οποία και καλωσόρισε τους καλεσμένους. Η πρόεδρος της Μαρούλας κ. Σούλα Δημητρόπουλου ήταν παρούσα αν και αντιμετώπιζε ενα κρυολόγημα.

Κοντά τους βρέθηκαν για άλλη μια χρονιά ο πρώην πρόεδρος κ. Δημήτρης Βεκιαρέλης καθώς και άλλοι πρώην πρόεδροι καθώς και το ζεύγος Κολλαρά. Κοντά τους και ο γνωστός ερμηνευτής Γρηγόρης Μανινάκης, που αν και δεν έπαιξε ζωντανά, εντούτοις η μουσική του μεταδόθηκε απο τα ηχεία.

Επισκέπτες, όχι μόνο από τη Νεα Υόρκη, αλλά και φίλοι από την Ελλάδα, έφαγαν και ήπιαν άφθονο κρασί με κέφι και αγάπη και δέχτηκαν την λημνιακή φιλοξενία που όπως πάντα προσφέρθηκε απλόχερα.

Οι κυρίες του Δ.Σ. της Μαρούλας ανέλαβαν  την εξυπηρέτηση και τη διάθεση του φαγητού και φρόντισαν ωστε να μην λείψει τίποτα  από κάνενα τραπέζι. Στο τέλος έγινε και κλήρωση δώρων που διατέθηκαν απο τις κυρίες της Μαρούλας.

Φεύγοντας όλοι εξέφρασαν την χαρά και την ικανοποίηση τους γιατί  παρευρέθηκαν στην ξεχωριστή αυτή εκδήλωση.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Η κ. Πόπη Καραμόσχου, αντιπρόεδρος,  δεξιά υποδέχθηκε εκ μέρους της Μαρούλας τους καλεσμένους. Μαζί της στην φωτο ο κ. Παναγιώτης Καρανικόλας και η κ. Κούλα Καρανικόλα.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button