Επιλεγμένα

Να τι εγραψε το site ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ για την εκλογή…

To site ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ μας έστειλε όλα τα  δημοσιεύματα που έχει κάνει, τα σχετικά με την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Λήμνου επιλεγούμε,  προς το παρόν,  ένα και το παραθέτουμε μαζί με τη φωτογραφία.  ΛΗΜΝΟΣ  ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ (LimosNea. gr)

Ο Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος  Καλογερόπουλος, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής εξελέγη νέος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου.

Η ψηφοφορία περί του τρόπου πληρώσεως της κενής Μητροπολιτικής Έδρας Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου:

Επί συνόλου 79 ψηφισάντων, η πρόταση δι’ εκλογής έλαβε 62 ψήφους και η πρόταση διά καταστάσεως 13 ψήφους. Επίσης ευρέθησαν και 4 λευκές ψήφοι. Έτσι η Ιεραρχία απεφάνθη υπέρ της πληρώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως δι’ εκλογής. Για την κατάρτιση του τριπροσώπου επί συνόλου 79 ψηφισάντων έλαβαν:

1) Αρχιμανδρίτης κ. Ιερόθεος Καλογερόπουλος, ψήφους 62
2) Αρχιμανδρίτης κ. Πλάτων Κρικρής, ψήφους 36
3) Αρχιμανδρίτης κ. Δημήτριος Τζιάφας, ψήφους 9

Επίσης ευρέθησαν και 2 λευκές ψήφοι.

Επί της δευτέρας ψηφοφορίας και γενομένης της διαλογής των ψήφων, ανεδείχθη Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ιερόθεος Καλογερόπουλος, με 61 ψήφους επί συνόλου 79 ψηφισάντων, ενώ ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Πλάτων Κρικρής έλαβε 13 ψήφους. Επίσης ευρέθησαν 5 λευκές ψήφοι.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Στρουμπάκος, Κάμερα: Μανώλης Δημελλάς

Φωτογραφία: Γιώργος Φερδής, Θεολόγος- Δημοσιογράφος 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button