ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Νεα Αεροδιακομιδή (19/5). Την απουσία αναισθησιολόγου η Κυβέρνηση την έκανε “κανονικότητα” και αύριο έχουμε Εκλογές…

Τα περιστατικά με υψηλό βαθμό επικινδυνότητας είναι σχεδόν καθημερινά στο Νοσοκομείο της Λήμνου απο τη στιγμή που δεν υπάρχει αναισθησιολόγος!

Χθες Παρασκευή 19/5,  Γυναίκα απο την Ατσική, μετά απο παραμονή  2 ήμερων στο  Νοσοκομείο  διαπιστώθηκε ότι υπήρχε εσωτερική αιμορραγία και  χρειαζόταν άμεση χειρουργική επέμβαση, όμως δεν  υπήρχε αναισθησιολόγος και χωρίς  αυτόν χειρουργείο δεν γίνεται …

Ετσι πήγαμε στην  αεροδιακομιδή… με ολη την επικινδυνότητα που αυτο συνεπάγεται,  απο την καθυστέρηση της επέμβασης,  την ταλαιπωρία  του Ασθενη άλλα και  τα έξοδα της κάθε αεροδιακομιδής.    Απο εκεί και πέρα είναι και οι συγγενείς,   που πρέπει  να ταξιδέψουν στο τόπο της αεροδιακομιδής για  να  βρίσκονται κοντά  στον Άνθρωπο τους.

Απο την  ώρα που διαπιστώθηκε η ανάγκη χειρουργικής επέμβασης, 2 η ωρα  το μεσημέρι,  μέχρι την  αεροδιακομιδή  που  από τη Λήμνο έφυγε 8 το βράδυ και μέχρι να φτάσει σε Νοσοκομείο των Αθηνών πέρασαν 8 κρίσιμες ώρες.

Ελπίζουμε η Λημνιά ασθενής να τα βγάλει πέρα γιατι η υγεία και  ζωή είναι αγαθά αναντικατάστατα.

Όμως αυτό το χάλι με τον αναισθησιολόγο  δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ποτέ στο παρελθόν δεν είχαμε στο Νοσοκομείο απουσία αναισθησιολόγο και κάθε έλλειψη αντιμετωπιζόταν άμεσα με έκτακτο  αντικαταστάτη.  Τωρα,  απο το φθινόπωρο,  οι 10ημερες συνεχόμενες απουσίες  είναι  συνηθισμένο φαινόμενο.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε  τη  δυσκολία εξεύρεσης αναισθησιολόγων, που πάντα υπηρχε,  να την κάνει για τη  Λήμνο “κανονικότητα”  και να  την αντιμετωπίζει με αεροδιακομιδές. Αυτό μας ειπε, άλλωστε,  η Υφυπουργός Υγειας κ. Γκάγκα,  οταν ήρθε  στη Λήμνο για την 25η  Μαρτίου.

Είναι απόφαση της Κυβέρνησης  αυτο  που συμβαίνει στο Νοσοκομείο της Λήμνου και αύριο 21/5 έχουμε εκλογές… Να η ευκαιρία για ένα μήνυμα αποδοκιμασίας

Η Φωτογραφία ειναι Αρχείου

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button