Λήμνος

ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ : Με σημαντικά θέματα στο Δημ. Συμβούλιο !

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 07-08-2020 η Ελεονώρα Γεώργα, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ» έθεσε τα ακόλουθα θέματα :

1.Πρότεινε την άμεση συγκρότηση επιτροπής με αντικείμενο τη  διατύπωση προτάσεων στο υπό εξέλιξη έργο που αφορά στις προστατευόμενες περιοχές της Λήμνου και ζήτησε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να θέσει την πρόταση προς ψήφιση στο σώμα με σκοπό την έναρξη των εργασιών της επιτροπής.

Από το μήνα Ιανουάριο το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας υλοποιεί για το σύνολο των περιοχών  NATURA 2000 το έργο «Εκπόνηση Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών ,Σχεδίων Προεδρικών Διαταγμάτων και Σχεδίων Διαχείρισης για τις Περιοχές του Δικτύου ΝΑΤURA 2000. Βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι :

α)Η οριοθέτηση και ο χαρακτηρισμός μιας περιοχής NATURA και των ζωνών προστασίας

β)Η διατύπωση και η τεκμηρίωση των αναγκαίων γενικών όρων χρήσης γης στην εγκατάσταση, στην άσκηση δραστηριοτήτων  και στην εκτέλεση έργων

γ)Η σύνταξη προγράμματος υλοποίησης των μέτρων διαχείρισης

Το τμήμα του έργου που αφορά στις περιοχές της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου ,βάσει του χρονοδιαγράμματος πρέπει να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί τον προσεχή Νοέμβριο.

Το πρόγραμμα αυτό είναι μια λαμπρή ευκαιρία γιατί διασφαλίζει χρήσεις γης και διαχείριση αυτών των περιοχών με έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων ,έργο που θα άρει χρόνια προβλήματα και τις γνωστές συνέπειες που υφίστανται ειδικά οι υφιστάμενες δραστηριότητες.

2.Έθεσε ερώτημα στο Δήμαρχο ως προς την έναρξη λειτουργίας της κινητής ομάδας του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση του covid και ως προς τη λειτουργία της άτυπης διαπαραταξιακής  επιτροπής που συστήθηκε για το Νοσοκομείο κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

3.Τόνισε την κατάσταση που επικρατεί στους ΜΥΛΟΥΣ ΚΟΝΤΙΑ. Από τον ένα μύλο έχει καθαιρεθεί  τμήμα της σκεπής και οι αντένες του είναι πεσμένες. Ο άλλος μύλος φέρει τζάμι σπασμένο .Πλέον το εσωτερικό και των δύο μύλων είναι εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες με αποτέλεσμα να φθείρονται περαιτέρω τα αντικείμενα και ο εξοπλισμός .Εδώ και είκοσι ημέρες έχει τοποθετηθεί πλέγμα και σχετική σήμανση που απαγορεύει στην επίσκεψή τους . Η πολύχρονη απραξία έχει απαξιώσει το αξιοθέατο αυτό , μουσειακό χώρο που είχε αναστηλωθεί με πρόγραμμα και που αδιαμφισβήτητα  έλκει το ενδιαφέρον επισκεπτών .

4.Εστίασε στην ποιότητα του νερού στον οικισμό του Προπουλίου. Το νερό ρέει ακατάλληλο, θολό (καφέ ή κόκκινο) από τις βρύσες με αποτέλεσμα να είναι ακόμη και η οικιακή του χρήση αδύνατη. Το νερό είναι αγαθό πρώτης ανάγκης και επιβάλλεται η δρομολόγηση άμεσων ενεργειών για την αποκατάσταση του προβλήματος!

5.Τη φετινή περίοδο περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά είναι εμφανής ο ανεπαρκής αριθμός ομπρελών που τοποθετούνται από τη δημοτική αρχή στις παραλίες. Να γίνει για το 2021 επαναπρογραμματισμός με την τοποθέτηση μεγαλύτερου αριθμού προς εξυπηρέτηση των λουόμενων.

6.Σωματεία κατά καιρούς υποβάλλουν αιτήματα για παραχώρηση δημοτικών χώρων προκειμένου να διευκολυνθεί η άσκηση των δραστηριοτήτων τους . Ήδη τα τελευταία χρόνια πολλοί τέτοιοι χώροι παραχωρήθηκαν με αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου σε σωματεία. Ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Λήμνου και ο Χορευτικός Όμιλος Λήμνου «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» έχουν υποβάλει αντίστοιχα αιτήματα προς τη δημοτική αρχή. Σωματεία που λειτουργούν νόμιμα, εκπληρούν τους καταστατικούς τους σκοπούς και  σημειώνουν κοινωνική παρουσία συμμετέχοντας ενεργά στην αθλητική, πολιτιστική και κοινωνική ζωή του τόπου πρέπει να ενθαρρύνονται και να στηρίζονται στο έργο τους . Τα αιτήματα ,τέλος, να επεξεργάζονται και να απαντώνται σε εύλογο χρονικό διάστημα για τον καλύτερο δυνατό προγραμματισμό όλων.

 

Λήμνος,10-08-2020

Ελεονώρα Γεώργα

«ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ»

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button