ΕπιλεγμέναΛήμνος

Νίκη για τη Λημνο: Ο Ρωμέικος αυτή τη στιγμή είναι προτεραιότητα!  

Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την 28-02-2020:

1) Θέσαμε το θέμα της αποκατάστασης των ζημιών στο Ρωμέικο.

Εμείς ρωτήσαμε:

  • Δρομολογήθηκε η χρηματοδότηση του έργου;
  • Ποιο το ύψος του κόστους του έργου, όπως ως σήμερα έχει εκτιμηθεί;
  • Γιατί στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού (θέμα 3ο), κληθήκαμε να ψηφίσουμε μόνον την άρση της επικινδυνότητας με πίστωση ποσού μόλις 800 €;
  • Το δημοτικό συμβούλιο δεν έχρηζε ενημέρωσης;
  • Ο δημότης δεν έχει δικαίωμα να γνωρίζει;

Κατόπιν επίμονων ερωτημάτων προς το Δήμαρχο, λάβαμε αντικρουόμενες απαντήσεις από αυτόν και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο. Ο τελευταίος έκανε λόγο για απόρριψη της χρηματοδότησης εκφράζοντας την απογοήτευσή του για το θέμα.

Ζητάμε αμεσότητα, σοβαρότητα, συνέπεια στις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για την ταχύτερη δυνατή εκτέλεση του έργου. Ζητάμε ενημέρωση του δημότη.

Είναι προτεραιότητα η προστασία του μετώπου από περαιτέρω διάβρωση από τις καιρικές συνθήκες και η αποκατάσταση των ζημιών, ειδικά ενόψει της εαρινής και θερινής περιόδου.

Είναι απολύτως δικαιολογημένη η ανησυχία και η αγωνία των κατοίκων ,των καταστηματαρχών της περιοχής και του συνόλου των δημοτών.

Ο Ρωμέικος αυτή τη στιγμή είναι προτεραιότητα!

 

2) Ψηφίστηκε η σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Με έντονο προβληματισμό παρατηρούμε την απουσία μέλους καταγόμενου από την περιοχή της ευρύτερης κεντρικής και ανατολικής Λήμνου. Λιμάνι Μούδρου, αλιευτικό καταφύγιο Πλάκας, Κότσινας, Αγία Παρασκευή Κέρους, Άγιος Ερμόλαος χρήζουν ιδιαίτερης μέριμνας γιατί εξυπηρετούν ανάγκες επαγγελματιών και ερασιτεχνών αλιέων καθώς και λοιπών κατόχων σκαφών. Τα προβλήματα των ανθρώπων αυτών είναι πολλά και γνωστά και ζητούν την επίλυσή τους. Επιβάλλετο η συμμετοχή  στο διοικητικό συμβούλιο μέλους με γνώσεις και ενδιαφέρον για τις περιοχές αυτές. Τονίζουμε ότι για πρώτη φορά βλέπουμε σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου χωρίς τη συμμετοχή αιρετού ή δημότη από την περιοχή.

 

3) Ρωτήσαμε για την παρακολούθηση του αντικειμένου της σύμβασης διαδημοτικής συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Λήμνου και του Δήμου Δυτικής Λέσβου αναφορικά με τη μελέτη για το Γυμνάσιο Μύρινας χωρίς να πάρουμε απαντήσεις.

 

Λήμνος,03-03-2020

 

Ελεονώρα Γεώργα

 

                                                                                                ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button