Λήμνος

ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ: Προτάσεις Έργων στην Επιτροπή Διαβούλευσης

Ο γνωμοδοτικός χαρακτήρας της Επιτροπής δεν πρέπει να είναι αποτρεπτικός παράγοντας για τη συμμετοχή των μελών της στη συνεδρίαση. Η Επιτροπή έχει τη δυνατότητα μέσα από το συγκερασμό τοποθετήσεων, απόψεων, παρατηρήσεων και προτάσεων να συμβάλλει σημαντικά στη διαμόρφωση του προγραμματισμού του Δήμου για το προσεχές χρονικό διάστημα.

Στην κατεύθυνση αυτή ως παράταξη «ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ» συμμετέχουμε συστηματικά στις συνεδριάσεις της Επιτροπής από την έναρξη της δημοτικής θητείΣε συνέχεια των προτάσεων που έχουμε ήδη υποβάλει κατά την περυσινή συνεδρίαση της Επιτροπής ,τις οποίες προσδοκάμε να συμπεριληφθούν στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου , εφέτος τονίζουμε :

-την επιτακτική ανάγκη εκπόνησης νέας συγκοινωνιακής-κυκλοφοριακής μελέτης για τον ΑΣΤΙΚΟ ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΜΥΡΙΝΑΣ με σκοπό να διευκολυνθεί η καθημερινότητα στην πόλη (ρύθμιση κυκλοφορίας-χώροι στάθμευσης-οδοφωτισμός-προσβάσεις ΑΜΕΑ κ.α). Προτείνεται ο επανασχεδιασμός του οδοφωτισμού της πόλης κατόπιν προσδιορισμού των συγκεκριμένων απαιτήσεων φωτισμού των δρόμων και χρήσης των σύγχρονων τεχνολογιών με παράλληλη κλίμακα εξοικονόμησης ενέργειας και πόρων. Ειδικότερη μνεία κάνουμε για την ανάγκη ανάπλασης της Λεωφόρου Δημοκρατίας, την εξασφάλιση της ασφαλούς κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων, την αποκατάσταση των κρηπιδωμάτων και την αναγκαιότητα τοποθέτησης φωτεινού σηματοδότη στο ύψος του Επαρχείου και του Μητροπολιτικού Ναού της πόλης. Περεταίρω υπογραμμίζουμε την αναγκαιότητα ανάπλασης της πλατείας Ελευθερίου Βενιζέλου (ΚΤΕΛ) με παρεμβάσεις που θα αποφορτίσουν την κίνηση και την άναρχη στάθμευση των οχημάτων.

-τη σκοπιμότητα  διερεύνησης της δυνατότητας κατασκευής μικρών φραγμάτων για την ενδυνάμωση των υδάτινων πόρων στην ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΛΗΜΝΟ και την πρόοδο έργων αποχέτευσης στους οικισμούς

-την αναγκαία διαχείριση της περιοχής του ΚΕΡΟΥΣ από φορέα που θα συνιστούν οι αρχές, ειδικοί αλλά και κάτοικοι και επαγγελματίες. Η ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης στην περιοχή είναι προϊόν της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και η δραστηριότητα επιβάλλεται να ενισχυθεί αρμοδίως, υπεύθυνα και  με σχεδιασμό ώστε να εξαλειφθούν τα φαινόμενα αυθαίρετων χρήσεων από τους επισκέπτες .

Τέλος, επισημαίνουμε ότι στα πλαίσια κατάρτισης του τεχνικού προγράμματος πρέπει να ιεραρχηθούν οι προτάσεις των συμβουλίων και των Προέδρων των Κοινοτήτων και ΝΑ ΜΗΝ ΕΥΝΟΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΛΛΟΥ.

Οι παραπάνω αναφορές δεν αποκλείουν την αντιμετώπιση άλλων αναγκών. Οι ολοκληρωμένες προτάσεις της παράταξης «ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ» αποτυπώνονται συνολικά τόσο στο  συνοπτικό πρόγραμμα του συνδυασμού που προτάθηκε και προεκλογικά στους δημότες όσο και στις κατά καιρούς εισηγήσεις-προτάσεις μας κατά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Λήμνος,05-11-2021

Ελεονώρα Γεώργα

ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ

Η Λ. Δημοκρατίας, σίγουρα χρήζει έργων και μάλιστα του Φωτισμού της, του έλεγχου ταχύτητας (χαμηλά, σαμαρακια;) Η κυκλοφοριακή εικονα ειναι  του πιο ήσυχου μήνα του Νοέμβρη.(ΣΗΜΕΡΙΝΗ 15/11/21)

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button