Λήμνος

Νικόλας Μπλιάτκας στην Εκθεση STILL ALIVE

Νικόλας Μπλιάτκας στην Εκθεση STILL ALIVE
Στο κέντρο της Αθήνας, Πλατεία Θεάτρου 14, στην πρώτη πρώτη παρουσίασή της η Gallery Project , έχει ξεκινήσει μία ενδιαφέρουσα  έκθεση, όπου 52 εικαστικοί καλλιτέχνες παρουσιάζουν πρωτότυπες και τολμηρές συνθέσεις με τίτλο ” STILL ALIVE” με κύριο το θέμα της ματαιότητας, της φθαρτότητας . Ανάμεσά τους ο πολύ σημαντικός  ζωγράφος, “δικός μας”  κ. Νικόλας Μπλιάτκας, αφού έχει την Αίθουσα Τέχνης  ” Ωχρα Μπλε” στην Μύρινα. Συμμετέχει με ένα πολύ ωραίο έργο του και μας μίλησε γι αυτό.
” Το έργο σε πρώτη ανάγνωση είναι μια “Νεκρή Φύση” , Still-life . Από τον 17ο αιώνα, οι Νεκρές Φύσεις χρησιμοποιούνταν για να δείξουν τη ματαιότητα και το εφήμερο της ζωής χρησιμοποιώντας στις συνθέσεις λουλούδια, φρούτα κλπ.
Χρησιμοποίησα λοιπόν ένα μπουκέτο από παπαρούνες – ευχάριστο θέμα στη ζωγραφική – που όμως τοποθετήθηκε σε ένα βάζο από κάλυκα οβίδας του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου, ένα αντικείμενο φορτισμένο, που όμως μετατράπηκε μέσα από την Τέχνη, σε χρηστικό αντικείμενο καθημερινότητας .
Οι παπαρούνες -σύμβολο του πολέμου- αρχίζουν να μαραίνονται και να λεκιάζουν το άσπρο τραπεζομάντιλο στο στρογγυλό τραπέζι  της ολότητας και της ισότητας του κόσμου.
Έτσι ενώ το σύνολο του έργου φαίνεται ως ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα, υπάρχουν υπαινικτικές έννοιες οι οποίες αποκαλύπτονται βαθμιαία στο θεατή.”
Νικόλας Μπλιάτκας
Εικαστικός
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 30/3/19.

Νίτσα Δώρα

 
 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button