ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Νησιά σαν τη Λήμνο θέλουν οι ξένοι

Νησιά σαν τη Λήμνο θέλουν οι ξένοι
Γραφεί ο Θ. Δημητριάδης
Λόγω κορωνοϊού, οι ξένοι που θέλουν να κάνουν διακοπές σε κάποιο νησί στη χώρα μας προτιμούν κατά προτεραιότητα 1) να μην έχει εμφανίσει κρούσμα, 2) να είναι αραιοκατοικημένο χωρίς συνωστισμό, 3) να έχει αμμουδιές και ηλιοφάνεια, 4) να έχει αξιοθέατα και 5) να έχεις περιπατητικές διαδρομές.

Δηλαδή, ακριβώς ό,τι έχει η Λήμνος!

Πριν λίγες μέρες η Sunday Times έκανε μια σχετική δημοσκόπηση και στη συνέχεια ανακοίνωσε-πρότεινε 25 «μυστικά νησιά χωρίς συνωστισμό».

Στην κορυφή της λίστας φιγουράρει ένα ελληνικό νησί, η Άνδρος.

Το αφιέρωμα εκθειάζει την εξαιρετική πρωτοβουλία του Andros Routes και τις περιπατητικές δυνατότητες του προορισμού, εστιάζοντας στο δίκτυο μονοπατιών που συνδέει βυζαντινά μνημεία, μουσεία, αλλά και το ενετικό κάστρο και τις ιδιαίτερες παραλίες.
Η κατάταξη στην κορυφαία θέση έχει ιδιαίτερη σημασία για το ελληνικό τουριστικό προϊόν, καθώς η λίστα αφορά σε προορισμούς που ενδείκνυνται για φέτος, χωρίς συνωστισμό και κοσμοσυρροή, και αφήνει πίσω άλλα νησιά της Ευρώπης σε ανταγωνιστικές τουριστικά χώρες όπως Κροατία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Σουηδία, Γερμανία, Νορβηγία κ.ά.
Ο δήμαρχος Άνδρου δήλωσε σχετικά:
«Θεωρούμε τέτοιου είδους δημοσιεύσεις ως την καλύτερη επιβράβευση του δήμου, των τοπικών φορέων, των επαγγελματιών και όλων των κατοίκων του νησιού, που αγωνίζονται καθημερινά και παίρνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και υγείας, που καθιστούν την Άνδρο έναν ποιοτικό και ασφαλή προορισμό, άξιο και κατάλληλο για παγκόσμιες διακρίσεις όπως η συγκεκριμένη».

Όλα αυτά θα μπορούσαν να αφορούν τη Λήμνο.

Μπορεί η Λήμνος να μην έχει το brand name όπως η Άνδρος, η Μύκονος, η Σαντορίνη κλπ. αλλά διαθέτει με το παραπάνω όλα όσα θέλουν οι ξένοι:

Κανένα κρούσμα

Κανέναν συνωστισμό

Τέλειες αμμουδιές

Αξιοθέατα μοναδικά (βυζαντινό κάστρο, αμμοθίνες, ανεμόμυλους, συμμαχικά νεκροταφεία, γραφικά ξωκλήσια, αρχ. μουσείο, μουσείο σπογγαλιείας και ναυτικής τέχνης, εργαστήρια κεραμικής, αρχαιολογικούς χώρους, αρχαίο θέατρο, υγροβιότοπους, μαγικά ηλιοβασιλέματα κ.ά.)

Περιπατητικές διαδρομές (Παναγία Κακαβιώτισσα, επισκέψιμα οινοποιία κ.ά.).

Επιπλέον, εξαιρετικά νόστιμα ντόπια προϊόντα (ψάρια, καβουρμά, γαλακτοκομικά, μέλι, κρασί γλυκά κουταλιού κ.ά.).

Ας ελπίσουμε του χρόνου, με μια καλή οργάνωση και διαφήμιση, η Λήμνος να είναι μέσα στη λίστα, και γιατί όχι, στην κορυφή των προτιμήσεων των ξένων.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button