2022
Περιοδικό

Νηστίσιμες συνταγές – μανιτάρια με πλιγούρι

Νηστίσιμες συνταγές – μανιτάρια με πλιγούρι

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Υλικά:

Μανιτάρια κονσέρβα, ελαιόλαδο, κρεμμύδι, ντομάτα ψιλοκομμένη κονκασέ, τοματοπελτέ, πιπέρι, 2 κύβοι λαχανικών.

Εκτέλεση:

Στραγγίζουμε τα μανιτάρια και κρατάμε το νερό τους.

Τα ψιλοκόβουμε και τα μισοτηγανίζουμε μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι απ’ το νερό της κονσέρβας, την ντομάτα, 1 κουταλιά σούπας τοματοπελτέ, δύο κύβους λαχανικών, λίγο πιπέρι, και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πιούν το ζουμί τους.

Χωριστά φτιάχνουμε το πιλάφι από πλιγούρι όπως ξέρουμε (3 μέρη νερό – 1 μέρος ρύζι).

Στο πιάτο σερβίρουμε το πιλάφι και από πάνω γαρνίρουμε τα μανιτάρια με τη σάλτσα τους.

Για επιδόρπιο, γλυκό κουταλιού συκαλάκι Αχιλλαδέλη Λήμνου.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button