Περιοδικό

Νηστίσιμες συνταγές – μανιτάρια με πλιγούρι

Νηστίσιμες συνταγές – μανιτάρια με πλιγούρι

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Υλικά:

Μανιτάρια κονσέρβα, ελαιόλαδο, κρεμμύδι, ντομάτα ψιλοκομμένη κονκασέ, τοματοπελτέ, πιπέρι, 2 κύβοι λαχανικών.

Εκτέλεση:

Στραγγίζουμε τα μανιτάρια και κρατάμε το νερό τους.

Τα ψιλοκόβουμε και τα μισοτηγανίζουμε μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι απ’ το νερό της κονσέρβας, την ντομάτα, 1 κουταλιά σούπας τοματοπελτέ, δύο κύβους λαχανικών, λίγο πιπέρι, και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πιούν το ζουμί τους.

Χωριστά φτιάχνουμε το πιλάφι από πλιγούρι όπως ξέρουμε (3 μέρη νερό – 1 μέρος ρύζι).

Στο πιάτο σερβίρουμε το πιλάφι και από πάνω γαρνίρουμε τα μανιτάρια με τη σάλτσα τους.

Για επιδόρπιο, γλυκό κουταλιού συκαλάκι Αχιλλαδέλη Λήμνου.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button