Νηστίσιμες συνταγές – μανιτάρια με πλιγούρι

Νηστίσιμες συνταγές – μανιτάρια με πλιγούρι
Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης
Υλικά:
Μανιτάρια κονσέρβα, ελαιόλαδο, κρεμμύδι, ντομάτα ψιλοκομμένη κονκασέ, τοματοπελτέ, πιπέρι, 2 κύβοι λαχανικών.
Εκτέλεση:
Στραγγίζουμε τα μανιτάρια και κρατάμε το νερό τους.
Τα ψιλοκόβουμε και τα μισοτηγανίζουμε μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι απ’ το νερό της κονσέρβας, την ντομάτα, 1 κουταλιά σούπας τοματοπελτέ, δύο κύβους λαχανικών, λίγο πιπέρι, και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πιούν το ζουμί τους.
Χωριστά φτιάχνουμε το πιλάφι από πλιγούρι όπως ξέρουμε (3 μέρη νερό – 1 μέρος ρύζι).
Στο πιάτο σερβίρουμε το πιλάφι και από πάνω γαρνίρουμε τα μανιτάρια με τη σάλτσα τους.
Για επιδόρπιο, γλυκό κουταλιού συκαλάκι Αχιλλαδέλη Λήμνου.