Περιοδικό

Νηστίσιμη μαγειρίτσα με μανιτάρια

Νηστίσιμη μαγειρίτσα με μανιτάρια

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Την “κανονική” μαγειρίτσα θα την φτιάξουμε την ερχόμενη εβδομάδα, το Μεγάλο Σάββατο.

Η νηστίσιμη είναι όπως η κανονική, αλλά χωρίς αυγό και εντόσθια, με μανιτάρια.

Συνηθίζεται πολύ στο Άγιο Όρος και γενικά σε περιόδους νηστείας.

 

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μανιτάρια ψιλοκομμένα

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 μαρούλια ψιλοκομμένα

10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι

Άνηθο ψιλοκομμένο

Λίγο μαύρο πιπέρι

1 κουτ. σούπας αλεύρι

1 κουτ. γλ. αλάτι

1 φλ. σούπας ρύζι καρολίνα

2 λεμόνια

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στην κατσαρόλα με το ελαιόλαδο μαραίνουμε τα μανιτάρια.

Προσθέτουμε 2 λίτρα νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Βράζουν μισή ώρα.

Όταν γίνουν, προσθέτουμε το χυμό λεμόνι.

Για επιδόρπιο, τραγανός χαλβάς Αχιλλαδέλη Λήμνου με θυμαρίσιο μέλι, που λιώνει στο στόμα.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button