2025
Περιοδικό

Νηστίσιμο κέικ με ταχίνι

Επιμέλεια: Θ. Δημητριάδης

 ΥΛΙΚΑ

300 γρ. Ταχίνι

400 γρ. ζάχαρη άχνη

250 γρ. νερό

350 γρ. αλεύρι

30 γρ. μπέικιν πάουντερ

150 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια

ελαιόλαδο για τη φόρμα

50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική για τη φόρμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με μια σπάτουλα το ταχίνι με το νερό και τη ζάχαρη άχνη πολύ καλά.

Ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε έως ότου γίνουν ένας χυλός.

Προσθέτουμε τα κομμάτια κουβερτούρας και ανακατεύουμε.

Για το ψήσιμο του κέικ, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.

Λαδώνουμε μια φόρμα του κέικ ή ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 24 εκ.

Πασπαλίζουμε τον πυθμένα και τα τοιχώματα του σκεύους με την κρυσταλλική ζάχαρη και γεμίζουμε με το μείγμα του κέικ.

Ψήνουμε το κέικ αρχικά στους 180° C για 30 λεπτά, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170° C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20-30 λεπτά. Να και μια ζωντανή συνταγή σε βίντεο:

https://youtu.be/zjQKXgN6Py8

keik5.jpg

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button