2025
Περιοδικό

Νόστιμοι χειμωνιάτικοι πρασοκεφτέδες

Νόστιμοι χειμωνιάτικοι πρασοκεφτέδες

 Γράφει η Ευθαλία Ρουσκοπούλου ( ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : Θ. Δημητριάδης)

 

Οι πρασοκεφτέδες είναι πολύ διαδεδομένοι στη βόρεια Ελλάδα και αξιοποιούν το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος των πράσων. Το ζεμάτισμα τα μαλακώνει αρκετά, ώστε στα ελάχιστα λεπτά τηγανίσματος να προλάβουν να ψηθούν.

ΥΛΙΚΑ

4 πράσα φρέσκα και τρυφερά (το λευκό και το ανοιχτό πράσινο μέρος) ψιλοκομμένα

4 αυγά, ελαφρά χτυπημένα

4 γεμάτες κουταλιές σούπας αλεύρι

½ μάτσο μαϊδανός ψιοκομμένος

½ κουταλάκι γλυκού ρίγανη ξερή

4-5 φ’υ΄΄α δυόσμο ψιλοκομμένα

120 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη

Λίγο αλάτι και πιπέρι

Ελαφρύ ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό και όταν κοχλάσει, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα πράσα.

Τα βράζουμε για 5-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αν θέλουμε, τα βουτάμε αμέσως σε μια λεκάνη με πολύ κρύο νερό και παγάκια, για να μη μαραθούν εντελώς και για να διατηρήσουν το χρώμα τους. Τα στραγγίζουμε καλά και τα αφήνουμε να στεγνώσουν απλωμένα σε καθαρές πετσέτες.

Τα ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να σχηματιστεί ένας σχετικά πυκνός χυλός. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε περίπου 3 εκ. ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει καλά. Ρίχνουμε στο καυτό λάδι κουταλιές από τον χυλό και τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Βγάζουμε τους πρασοκεφτέδες με τρυπητή κουτάλα και τους στραγγίζουμε καλά σε χαρτί κουζίνας. Τους σερβίρουμε ζεστούς. 

Συνοδεύονται με φέτα καλαθάκι Λήμνου.

Να και μια άλλη ζωντανή συνταγή από την Αργυρώ https://youtu.be/NZs5SmT7jgI

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button