Ανακοινώσεις

Ο Δήμαρχος απαντά στο Θ. Λούκα (κυρίως) και Ελεον. Γεώργα

Μύρινα, 29 Απριλίου 2023

Απάντηση Δημάρχου σε αναφορές με αφορμή

τη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

 

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης, κατόπιν αναφορών στο πρόσωπό του, αλλά και σε συνεργάτες του, σχετικά με τη διεξαγωγή πρόσφατου δημοτικού συμβουλίου διά περιφοράς, επισημαίνει τα εξής:

Με ιδιαίτερη έκπληξη διαπιστώνω ότι στοχοποιούμαστε τόσο εγώ, όσο και συνεργάτες μου, για τον τρόπο διεξαγωγής του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου αρχικά από την επικεφαλής της παράταξης “Νίκη για τη Λήμνο” κυρία Ελεονώρα Γεώργα και εν συνεχεία από τον, κατά δήλωσή του, υποψήφιο Δήμαρχο κ. Θωμά Λούκα, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία για ακόμη μια φορά να καταφερθεί εναντίον μου ασκώντας άστοχη κριτική.

Είναι απορίας άξιες τέτοιες αναφορές, διότι οποιοσδήποτε εμπλέκεται ή επιθυμεί να εμπλακεί στα δημοτικά πράγματα γνωρίζει ή θα έπρεπε να γνωρίζει ότι ο καθορισμός του χρόνου και τον τρόπου διεξαγωγής του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τις διαδικασίες που ακολουθούνται πάντοτε, δεν αποτελεί αρμοδιότητα του Δημάρχου, αλλά του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Είναι, επίσης, απορίας άξιο, διότι τη δυνατότητα αυτήν την παρέχει ο νόμος, όταν υπάρχει ζήτημα κατεπείγοντος και δεν συνιστά καθ’ οιονδήποτε τρόπο υποβάθμιση των θεμάτων που έρχονται προς ψήφιση. Αντιθέτως, θέτει το θέμα ή τα θέματα αυτά σε προτεραιότητα, εξυπηρετώντας την επίσπευση των διαδικασιών, όχι προς όφελος των αιρετών, όπως σκόπιμα επισημαίνεται, αλλά προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και εν προκειμένω όσων αναμένουν τη διεξαγωγή των δημοπρασιών για τη χρήση αιγιαλού και παραλίας, ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν στις δραστηριότητές τους. Ίσως έχει, επίσης, σημασία να αναφέρουμε ότι στα 9 χρόνια που υπηρετούμε ως δημοτική αρχή, έχουν γίνει περί τις 12 συνεδριάσεις δια περιφοράς, ενώ, με ελάχιστες εξαιρέσεις, διεξήχθησαν την εποχή κατά την οποία ίσχυαν μέτρα κατά της πανδημίας, που δεν επέτρεπαν τις δια ζώσης συνεδριάσεις.

Σχετικά με τον χρόνο κατά τον οποίο έλαβε χώρα η ψήφιση του θέματος για τις δημοπρασίες, ο κύριος Λούκας θα όφειλε, πριν τοποθετηθεί, να μας απευθυνθεί και να πάρει απαντήσεις και από τη δική μας πλευρά, όπως κάθε πολίτης που ενδιαφέρεται να γνωρίζει τα πραγματικά γεγονότα. Τον ενημερώνουμε, λοιπόν, έστω και “κατόπιν εορτής”, ότι οι δημοπρασίες αυτές βασίζονται σε μία διαρκώς μεταβαλλόμενη νομοθεσία, χωρίς την οριστικοποίηση της οποίας δεν είναι δυνατή η διεξαγωγή τους. Είναι, δηλαδή, ο νομοθέτης αυτός ο οποίος μας υποχρεώνει να αναβάλλουμε τις δημοπρασίες και όχι η δική μας απροθυμία, όπως ο ίδιος διατυμπανίζει.  Ακόμα και αν ο ίδιος θεωρεί ότι τον ωφελεί πολιτικά να χρησιμοποιεί πομπώδεις, ισοπεδωτικού χαρακτήρα εκφράσεις για τη δημοτική αρχή, του τύπου “έλαμψε διά της απουσίας της”, με στόχο να δημιουργεί εντυπώσεις και να παρουσιάζει εαυτόν ως τον απόλυτο υπερασπιστή του δημοσίου συμφέροντος, ας φροντίζει τουλάχιστον να μην εκτίθεται, παρουσιάζοντας άγνοια των καταστάσεων.

Σχετικά με τις αναφορές περί ενασχόλησης του Δημάρχου και των συνεργατών του με το πολιτικό τους μέλλον, θα απαντήσω πως όλοι γνωρίζουμε ποιοι είναι εκείνοι οι οποίοι ασχολούνται πυρετωδώς με το πολιτικό τους μέλλον και σίγουρα όσοι αναφέρονται ή “φωτογραφίζονται” δεν ανήκουν σε όσους έχουν δώσει τέτοια δείγματα.

Κάποιοι μπορεί να ζουν στον «προεκλογικό πυρετό» τους, θεωρώντας ότι οι επιθέσεις τέτοιου τύπου εξυπηρετούν τις πολιτικές τους επιδιώξεις. Εμείς, όμως, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε εντατικά για τον Δήμο και με απόλυτη προτεραιότητα τον Δήμο.

 

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button