ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Ο φετινός τουρισμός

Ο φετινός τουρισμός

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Στη βουλή στις 4 Μαΐου μιλώντας ο Υπουργός Τουρισμού είπε ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο για την στήριξη του ελληνικού τουρισμού και παρουσίασε “τους βασικούς άξονες” αυτού του σχεδίου.

Από σήμερα Παρασκευή 8 Μαΐου είπε ο κ. Υπουργός ότι θα αρχίσει η διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους.

Μετά από αυτό, είπε ότι η κυβέρνηση έχει στόχο, η χώρα μας να είναι μέσα στις πρώτες που θα οριστικοποιήσουν τα πρωτόκολλα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα υπάρχουν άλλες χώρες που θα τα οριστικοποιήσουν τα πρωτόκολλα πολύ αργότερα από την Ελλάδα.

Την ερχόμενη εβδομάδα, δηλαδή μετά τις 11 Μαΐου, είπε ότι θα παρουσιαστούν συγκεκριμένα και κοστολογημένα πακέτα, που θα κινούνται σε τρεις κατευθύνσεις.

Είπε ακόμα ότι τα νούμερα δεν θα είναι θετικά, δηλαδή ότι δεν θα δουλέψουν όλοι του τουριστικού κλάδου, και ότι το ίδιο θα συμβεί και με όλες τις άλλες χώρες, δηλαδή ότι ούτε και σ’ αυτές θα δουλέψουν όλοι.

Είπε ακόμα ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να μην έρθει στη χώρα μας ούτε ένας Αμερικανός, Γερμανός και Ρώσος τουρίστας, εάν οι κυβερνήσεις αυτών των μεγάλων κρατών θα βάζουν σε καραντίνα όσους επιστρέφουν από την Ελλάδα.

Είπε ακόμα ότι χρειάζεται να γίνουν διπλωματικές κινήσεις για να ανοίξουν τα σύνορα το συντομότερο δυνατό, αλλά ότι δεν μπορούμε και να τους αναγκάσουμε να το κάνουν.

Επίσης υποσχέθηκε ότι θα ληφθούν μέτρα για την στήριξη του εσωτερικού τουρισμού.

Τέλος, είπε ότι τις ερχόμενες εβδομάδες, δηλαδή από  την 11η Μαΐου και μετά θα έχει ολοκληρωθεί και θα είναι έτοιμη μια καμπάνια για την τουριστική προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό.

Ένας βουλευτής απηύθυνε στον κ. Υπουργό επίκαιρη ερώτηση, σημειώνοντας ότι, παρ’ ότι ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας στην Ελλάδα, η πραγματικότητα είναι ότι πλήττεται βάναυσα. Επίσης είπε ότι οι εκτιμήσεις είναι δυσοίωνες. Είπε ακόμα ότι απαιτείται άμεσα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης και επανεκκίνησης του τουρισμού, αλλά ότι μέχρι σήμερα δεν είναι γνωστό εάν υπάρχει πλάνο και σχέδιο για την επόμενη μέρα.

Εύχομαι όλα να πάνε καλά. Δεν ξέρω, πάντως, γιατί στο δικό μου το μυαλό έρχεται η παροιμία, «Ζήσε Μαη μου, να φας τριφύλλι».

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button