Λήμνος

“Ο Kε•ha•’jas – ο άνθρωπος της γης” στο ΜΑΡΟΥΛΑ προσεχώς

Το ντοκιμαντέρ “Ο Kε•ha•’jas – ο άνθρωπος της γης” του σκηνοθέτη  Γιώργου Κωμάκη  κάνει πρεμιέρα για τον κόσμο της Λήμνου στο θερινό κινηματογράφο Μαρούλα στη Μύρινα..

Την Πέμπτη 5 Αυγούστου και την Τετάρτη 18 Αυγούστου και ώρα 9:30 θα γίνει η επίσημη προβολή της ταινίας με ελεύθερη είσοδο.
Η ταινία εχει συμμετοχές σε φεστιβάλ οπως:

Στο Ελληνικό πρόγραμμα του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου στην Καλαμάτα

Στο 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης Στο Los Angeles Greek Film Festival 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας & Awards και στο Beyond Borders «Πέρα από τα σύνορα» 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου.

Το ντοκιμαντέρ αυτό είναι μία ανεξάρτητη παραγωγή, ο Kε•ha•’jas – ο άνθρωπος της γης” ειναι ενα εθνογραφικό ντοκιμαντέρ γυρισμένο στη Λήμνο, το πεδινότερο από τα νησιά του Αιγαίου.Μέσα από τον αφηγηματικό λόγο των κεχαγιάδων και τη βιωμένη τους εμπειρία, έρχεται να καλύψει το ήδη υπάρχον κενό της επίσημης μνήμης και τοπικής Ιστορίας για την ύπαρξη της ίδιας της ομάδας . Μνήμες, λήθες, σιωπές και ταυτότητες βοηθούν να φωτιστεί η αγροτική, οικονομική και κοινωνική ιστορία του νησιού μία βάση κυρίως εξελικτική. Η ιστορία της ομάδας των κεχαγιάδων δεν αποτελεί τίποτα άλλο παρά μια ιστορία βιωμένη από τα κάτω, από υποκείμενα που μέχρι πρότινος δεν είχαν δικαίωμα στην επίσημη ή γραπτή ιστορία και στη θεσμική μνήμη της Λήμνου.
Ο Γιώργος Κωμάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το Μάιο του 1975. Σπούδασε υποκριτική στην δραματική σχολή του ιάκωβου καμπανέλλη και σκηνοθεσία στο ΙΕΚ ακμη της Αθήνας. Έχει εργαστεί σε τηλεοπτικές σειρές και εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης και έχει σκηνοθετήσει ντοκιμαντέρ για την ΕΡΤ3 και για το vice.com. Τα τελευταία χρόνια μένει μόνιμα στο νησί της Λήμνου όπου και έχει δημιουργήσει την ερασιτεχνική κινηματογραφική ομάδα “Lxs cinema project”, παράλληλα εργάζεται για τα δικά του project.

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button