Απόψεις

Ο “Κυβερνήτης της Αυστραλιας” στη Λημνο! Τι ειναι η θέση το “Κυβερνήτη”, η οποία δεν υπάρχει σε μας ;

Στη Λήμνο θα βρίσκεται αύριο Τετάρτη 3/5  ο Κυβερνήτης της Αυστραλίας για τις  Εκδηλώσεις Μνήμης της   Εκστρατείας της Καλλίπολης το 1915 με  ορμητήριο τον κόλπο του Μουδρου.

Τη θεση αυτή του Κυβερνήτη, που δεν υπάρχει στην ιεραρχία της Ελληνικής Δημοκρατίας  όπως   και των άλλων Κρατών της Ευρώπης  μας την παρουσιάζει ο συνεργάτης μας  δημοσιογράφος  στο Λονδίνο,  Βύρων   Καρύδης  

Στην Αυστραλία, ο Κυβερνήτης είναι ο ανώτερος εκπρόσωπος του Βρετανικού Θρόνου σε επίπεδο κράτους. Η δουλειά του κυρίως έχει σχέση με  τις επίσημες και τυπικές δραστηριότητες που αφορούν την εκπροσώπηση της βασιλικής οικογένειας του Ηνωμένου Βασιλείου σε δημόσιες εκδηλώσεις, τη διαδικασία παρουσίασης επισήμων προσώπων στο Κοινοβούλιο ή σε άλλες επίσημες εκδηλώσεις, και τη συμμετοχή σε τελετές και εκδηλώσεις στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου.

Επιπλέον, ο Κυβερνήτης έχει κάποιες αρμοδιότητες σχετικά με την ανάθεση εντολών στις ένοπλες δυνάμεις της Αυστραλίας και τη διοίκηση των  επαρχιών. Αυτές οι αρμοδιότητες ασκούνται με βάση το σύνταγμα της Αυστραλίας.

Η δουλειά του είναι σημαντική για τη διατήρηση της φήμης και της αξιοπιστίας της κυβέρνησης και του κράτους, καθώς ο Κυβερνήτης είναι ο επίσημος εκπρόσωπος της βασιλικής οικογένειας του Ηνωμένου Βασιλείου στη χώρα. Επίσης, ο Κυβερνήτης είναι υπεύθυνος για τη διασφάλιση της τήρησης του πρωτοκόλλου και των επίσημων προτύπων, καθώς και για τη διατήρηση των καλών σχέσεων της Αυστραλίας με άλλες χώρες και τα διεθνή όργανα.

Στη Φωτογραφία  ο Γενικός Κυβερνήτης της Αυστραλίας, Στρατηγός (ε.α.) David Hurley, & η σύζυγός του, κα Linda Hurley

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button